Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη Lavrov: Μια νέα παγκόσμια τάξη ο στόχος της Ρωσίας στην Ουκρανία - Τέλος στην ηγεμονία του ενός

Αποκάλυψη Lavrov: Μια νέα παγκόσμια τάξη ο στόχος της Ρωσίας στην Ουκρανία - Τέλος στην ηγεμονία του ενός
Η Ρωσία απορρίπτει μια μονοπολική παγκόσμια τάξη με έναν ηγεμόνα τόνισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Sergei Lavrov
Σχετικά Άρθρα
Στην αποκάλυψη πως ο στρατηγικός στόχος της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι να δημιουργηθεί μια νέα παγκόσμια τάξη, η οποία θα βάλει τέλος στην κυριαρχία ενός ηγεμόνα προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov κατά τη διάρκεια δηλώσεων του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, Mevlut Cavusoglu στην Άγκυρα.

Τέλος στην ηγεμονία του ενός

«Η Μόσχα θέλει οι ειρηνευτικές συνομιλίες να εστιάσουν στη δημιουργία μιας νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.
Η όποια διαπραγμάτευση θα πρέπει να βασίζεται στο ότι θα λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα της Ρωσίας, τις ανησυχίες της Ρωσίας.
Θα πρέπει να βασίζεται στις αρχές εκείνες πάνω στις οποίες θα οικοδομηθεί η νέα παγκόσμια τάξη» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος σημείωσε πως η Ρωσία απορρίπτει τη «μονοπολική παγκόσμια τάξη», στην οποία ηγείται «ένας μόνο ηγεμόνας».
Οι δηλώσεις αυτές του Lavrov απηχούν τις τοποθετήσεις της Ρωσίας ότι ηγείται μιας μάχης κατά της κυριαρχίας των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή και ότι η εισβολή στην Ουκρανία είναι μέρος αυτής της μάχης.

Δεν αποκλείει συνάντηση με Blinken

Άλλωστε ο Lavrov κατά τις σημερινές του δηλώσεις δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα πυρά του κατά των ΗΠΑ για το ότι παρεμποδίζουν τις προσπάθειες του Κουαρτέτου (Ρωσία, ΕΕ, ΗΠΑ και Ηνωμένα Έθνη) για τη Μέση Ανατολή, ενώ δεν απέκλεισε το σενάριο μιας συνάντησης με τον Αμερικάνο ομόλογό του, Anthony Blinken στην έδρα του ΟΗΕ, εφόσον υπάρξει μια σοβαρή πρόταση για διάλογο.
Μεγάλο μέρος της τοποθέτησης Lavrov αφορούσε επίσης τη συμφωνία για τα σιτηρά, αναφέροντας πως αν και λειτουργεί πλήρως για τα ουκρανικά σιτηρά, παραμένει ανεκτέλεστη όσον αφορά τα ρωσικά σιτηρά και τις εξαγωγές των ρωσικών λιπασμάτων.

Κρεμλίνο: Δεν θα αλλάξει στάση η Κίνα

Και ενώ στο διεθνές περιβάλλον, καταγράφεται μια ενίσχυση της προσπάθειας για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίτευξη εκεχειρίας και κατάπαυση του πυρός (π.χ. η παρέμβαση του Πάπα Φραγκίσκου, οι κινήσεις των προέδρων της Βραζιλίας Lula και της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan) και τις εκκλήσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron προς τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping να αναλάβει δράση έτσι ώστε να επαναφέρει τη Ρωσία στη λογική και να συμβάλλει στην κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, ο Lavrov έκανε λόγο για «αδίστακτα τεχνάσματα» της Δύσης.
Αλλά και το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι αφού παρακολούθησε τις «σημαντικές συνομιλίες» μεταξύ του Jinping και των Macron και της επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, εκτιμά πως η Κίνα δεν θα αλλάξει τη στάση της όσον αφορά την σύγκρουση στην Ουκρανία υπό τις ξένες πιέσεις.
«Η Κίνα είναι μια πολύ σοβαρή, πολύ μεγάλη δύναμη με τη δική της κυρίαρχη θέση (...)
Δεν είναι το είδος της χώρας που αλλάζει τις θέσεις της γρήγορα υπό ξένη επιρροή» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ρωσία ανησυχεί πως η Ευρώπη θα μπορούσε να πείσει τον Xi Jinping όσον αφορά την Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης