Διεθνή

Στη Νέα Υόρκη ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov – Συνάντηση με Guterres (ΟΗΕ)

Στη Νέα Υόρκη ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Sergei Lavrov – Συνάντηση με Guterres (ΟΗΕ)
Ο Lavrov θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Σχετικά Άρθρα
Στη Νέα Υόρκη βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος θα προεδρεύσει στις συνόδους του Συμβουλίου Ασφαλείας (24 και 25 Απριλίου), δεδομένου ότι η Ρωσία έχει αναλάβει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Ο Lavrov αναμένεται εντός της ημέρας να έχει συνάντηση και με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Antonio Guterres.
Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Vasily Nebenzya υποστήριξε ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει αρκετά θέματα προς συζήτηση.
Σημειώνεται ότι ο Lavrov έχει καλέσει όλους τους κορυφαίους υπουργούς Εξωτερικών να συμμετάσχουν στις συνεδριάσεις, ενώ είναι ανοιχτό το σενάριο, να υπάρξει και μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ με τον Αμερικάνο ομόλογό του, Anthony Blinken.

Ανοιχτή η πόρτα

Όπως έχει πει ο Lavrov, η Ρωσία είναι πάντα ανοιχτή στο να εξετάσει μια συνάντηση με τον Blinken και δεν απορρίπτει ποτέ σοβαρές προτάσεις διαλόγου.
Πάντως, σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov υπογράμμισε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν σχέδια για μια τέτοια συνάντηση, αναφέροντας πως η πιθανότητα για κάτι τέτοιο θα αποφασιστεί βάσει των συνθηκών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης