Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hezbollah - Λίβανος : Προσαρμόζουμε την τακτική μας με στόχο τον περιορισμό των απωλειών και την αντεπίθεση

Hezbollah - Λίβανος : Προσαρμόζουμε την τακτική μας με στόχο τον περιορισμό των απωλειών και την αντεπίθεση
Στη χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων προχωρά, μεταξύ άλλων, η Hezbollah προσαρμόζοντας την τακτική της
Δεδομένου ότι δεκάδες μαχητές της Hezbollah σκοτώνονται σε συνοριακές συγκρούσεις τριών εβδομάδων με το Ισραήλ, η λιβανέζικη σιιτική ομάδα εργάζεται για να περιορίσει τις απώλειές της καθώς προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο μιας παρατεταμένης σύγκρουσης, ανέφεραν τρεις πηγές από την οργάνωση στο Reuters.
Σημειώνεται ότι η υποστηριζόμενη από το Ιράν ομάδα έχει χάσει 47 μαχητές από ισραηλινά πλήγματα στα σύνορα του Λιβάνου από τότε που συμμαχική Hamas και το Ισραήλ ενεπλάκησαν στην πολεμική σύγκρουση στις 7 Οκτωβρίου - περίπου το ένα πέμπτο του αριθμού των νεκρών που είχε στην ευρία σύγκρουση με το Ισραήλ του 2006.
Με τους περισσότερους εκ των μαχητών τους να σκοτώνονται σε επιδρομές ισραηλινών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones), η Hezbollah αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι διαθέτει και θα αξιοποιήσει πυραύλους εδάφους-αέρος, δηλώνοντας μάλιστα την Κυριακή (29/10) ότι κατέρριψε ένα ισραηλινό drone.
Οι πύραυλοι αποτελούν μέρος ενός ολοένα και πιο ισχυρού οπλοστασίου.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει το αναφερόμενο περιστατικό με drone της Κυριακής.
Ωστόσο, οι εκπρόσωποι του εβραϊκού κράτους γνωστοποίησαν ότι σταμάτησαν έναν πύραυλο εδάφους-αέρος που εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο σε ένα από τα drones του και ότι απάντησε χτυπώντας το σημείο εκτόξευσης.
Μία από τις πηγές που γνωρίζουν καλά τον τρόπο λειτουργίας της οργάνωσης μετέφερε στο Reuters ότι η χρήση αντιαεροπορικών πυραύλων ήταν ένα από τα πολλά βήματα που έλαβε η σιιτική οργάνωση για να περιορίσει τις απώλειές της και να αντιμετωπίσει τα ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία έχουν απογειώσει τα μαχητικά της στα βραχώδη εδάφη και τους ελαιώνες κατά μήκος των συνόρων.
Η Hezbollah προχωρά σε «προσαρμογές με σκοπό τη μείωση του αριθμού των μαρτύρων», είπε η πηγή, χωρίς εντούτοις να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Από την έναρξη του πολέμου Hamas - Ισραήλ, οι επιθέσεις της Hezbollah έχουν σχεδιαστεί στοχευμένα για τη συνοριακή ζώνη, παρόλο που η πολιτικο-στρατιωτική οργάνωση έχει δείξει ετοιμότητα για ολοκληρωτικό πόλεμο εάν χρειαστεί, λένε πηγές που τη γνωρίζουν «από μέσα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης