Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραλήρημα Ισραηλινού υπουργού: Δεν αποδεχόμαστε την ύπαρξη της Γάζας - Καλεί σε εθελούσια… μετανάστευση τους Παλαιστίνιους

Παραλήρημα Ισραηλινού υπουργού: Δεν αποδεχόμαστε την ύπαρξη της Γάζας - Καλεί σε εθελούσια… μετανάστευση τους Παλαιστίνιους
Αυτή είναι η σωστή ανθρωπιστική λύση για τους κατοίκους της Γάζας και ολόκληρης της περιοχής μετά από 75 χρόνια προσφύγων, φτώχειας και κινδύνου ανέφερε ο Ισραηλινός ΥΠΟΙΚ
Σχετικά Άρθρα
Η Γάζα δεν μπορεί να επιβιώσει ως μια ανεξάρτητη οντότητα και το Ισραήλ δεν αποδέχεται πλέον την ύπαρξη της ανέφερε ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Bezalel Smotrich, ο οποίος συνέχισε το παραλήρημά του, καλώντας τους Παλαιστίνιους σε εθελούσια… μετανάστευση προς άλλες χώρες.
«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία της εθελοντικής μετανάστευσης των Αράβων της Γάζας σε χώρες σε όλο τον κόσμο.
Αυτή είναι η σωστή ανθρωπιστική λύση για τους κατοίκους της Γάζας και ολόκληρης της περιοχής μετά από 75 χρόνια προσφύγων, φτώχειας και κινδύνου.
Το κράτος του Ισραήλ δεν θα μπορεί πλέον να αποδεχτεί την ύπαρξη μιας ανεξάρτητης οντότητας στη Γάζα» υποστήριξε ο Smotrich, ο οποίος ηγείται ενός από τα θρησκευτικά εθνικιστικά κινήματα που μετέχουν στην κυβέρνηση συνασπισμού του Netanyahu.

Ανησυχία για … εθνοκάθαρση

Το σχόλιο αυτό του Ισραηλινού ΥΠΟΙΚ ήρθε κατόπιν άρθρου δύο μελών του ισραηλινού Κοινοβουλίου στη Wall Street Journal, στο οποίο αναφερόταν πως η Δύση θα πρέπει να δεχθεί οικογένειες από τη Γάζα που εξέφρασαν την επιθυμία να μετεγκατασταθούν.
Οι δηλώσεις αυτές έρχονται να εντείνουν τις ανησυχίες ότι το Ισραήλ θέλει να εκδιώξει τους Παλαιστίνιους από τη Γάζα, επαναλαμβάνοντας το σενάριο του 1948 όταν και εξώθησαν τους Παλαιστίνιους σε μαζική εκκένωση προκειμένου να δημιουργήσουν το κράτος του Ισραήλ.

Το άρθρο

Στο άρθρο αυτό ο Danny Danon από το κόμμα Likoud και πρώην πρεσβευτής στον ΟΗΕ, και ο Ram Ben Barak από το κόμμα Yesh Atid και πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Mossad ανέφεραν πως «είναι επιτακτική ανάγκη η διεθνής κοινότητα να διερευνήσει πιθανές λύσεις για να βοηθήσει τους αμάχους που έχουν παγιδευτεί στην κρίση».
«Μια ιδέα είναι οι χώρες σε όλο τον κόσμο να δεχτούν περιορισμένο αριθμό οικογενειών της Γάζας που έχουν εκφράσει την επιθυμία να μετεγκατασταθούν.
Η Ευρώπη έχει μακρά ιστορία παροχής βοήθειας σε πρόσφυγες που φεύγουν από συγκρούσεις.
Οι χώρες σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να προσφέρουν ένα καταφύγιο για τους κατοίκους της Γάζας που αναζητούν μετεγκατάσταση.
Μέλη της διεθνούς κοινότητας μπορούν να συνεργαστούν για να παρέχουν εφάπαξ πακέτα οικονομικής υποστήριξης στους κατοίκους της Γάζας που ενδιαφέρονται να μετακινηθούν για να βοηθήσουν στο κόστος μετεγκατάστασης και να διευκολύνουν τον εγκλιματισμό των προσφύγων στις νέες κοινότητές τους.
Χρειαζόμαστε απλώς μια χούφτα από τα έθνη του κόσμου για να μοιραστούν την ευθύνη της φιλοξενίας των κατοίκων της Γάζας» ανέφεραν οι δύο Ισραηλινοί βουλευτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης