Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zelensky: Οι Ρώσοι επιτέθηκαν με 110 πυραύλους και drones – Η μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση

Zelensky: Οι Ρώσοι επιτέθηκαν με 110 πυραύλους και drones – Η μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση
Πρέπει να ηττηθούν και θα ηττηθούν οι Ρώσοι υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Ρωσία εκτόξευσε τουλάχιστον 110 πυραύλους και drones κατά της Ουκρανίας υποστήριξε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, τονίζοντας πως οι Ρώσοι πρέπει να ηττηθούν και θα ηττηθούν.
Εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία που επικαλείται ο Zelensky, τότε θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο του 2022.
Όπως είπε ο Zelensky, οι περισσότεροι από τους εισερχόμενους πυραύλους και drones αναχαιτίστηκαν και κατερρίφθησαν από την ουκρανική αεράμυνα, αν και επισήμανε πως υπάρχουν τουλάχιστον 7 επιβεβαιωμένοι θάνατοι ενώ είναι άγνωστος ο αριθμός των ανθρώπων που είναι θαμμένοι κάτω από τα ερείπια κτηρίων και εγκαταστάσεων.
Ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε ότι η ρωσική επίθεση εκδηλώθηκε με μεγάλη ποικιλία όπλων, συμπεριλαμβανομένων βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων cruise ενώ ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, Yuriy Ihnat επισήμανε ότι «η Ρωσία προφανώς εκτόξευσε ότι έχει εναντίον στόχων σε όλη την Ουκρανία».

Η μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση

Σύμφωνα με την ουκρανική αεροπορία, η προηγούμενη μεγαλύτερη αεροπορική επίθεση της Ρωσίας είχε καταγραφεί τον Νοέμβριο του 2022, όταν και η Ρωσία είχε εκτοξεύσει 96 πυραύλους κατά της Ουκρανίας.
Όπως αναφέρεται η επίθεση άρχισε το απόγευμα της Πέμπτης 28/12, συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας και διήρκεσε τουλάχιστον 18 ώρες έως σήμερα το πρωί.
Κατά την επίθεση αυτή επλήγησαν έξι πόλεις.

Η ρωσική τρομοκρατία πρέπει να ηττηθεί

Νωρίτερα σε ανάρτηση του στο Χ ο Zelensky είχε αναφέρει πως η ρωσική τρομοκρατία πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί.
«Δυστυχώς, από τα χτυπήματα υπήρξαν νεκροί και τραυματισμοί.
Όλες οι υπηρεσίες εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο και παρέχουν την απαραίτητη βοήθεια.
Τα συλλυπητήριά μου σε όσους έχασαν τους αγαπημένους τους.
Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες» ανέφερε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης