Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στη Ρωσία: Ο εγκληματικός βομβαρδισμός των Ουκρανών στο Belgorod δεν θα μείνει ατιμώρητος

Οργή στη Ρωσία: Ο εγκληματικός βομβαρδισμός των Ουκρανών στο Belgorod δεν θα μείνει ατιμώρητος
Τουλάχιστον 14 νεκροί και 108 τραυματίες από την επίθεση Ουκρανών κατά αμάχων στη ρωσική πόλη
Σχετικά Άρθρα
Ο «εγκληματικός» και αδιάκριτος βομβαρδισμός του ουκρανικού στρατού στην περιοχή του Belgorod σχεδιάστηκε για να αποσπάσει την προσοχή από τις αποτυχίες του στο μέτωπο και δεν θα μείνει ατιμώρητος, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο (30/12/2023).
«Διαπράττοντας αυτό το έγκλημα, το καθεστώς του Κιέβου προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή από τις ήττες του στο μέτωπο και να μας προκαλέσει σε παρόμοιες ενέργειες», ανέφερε σε ανακοίνωσή του η Μόσχα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τα πλήγματα έγιναν με βόμβες διασποράς που εκτοξεύτηκαν από Vilkha, καθώς και ρουκέτες Vampir MLRS τσεχικής κατασκευής, με συστήματα αεράμυνας να αναχαιτίζουν τους Vilkhas και το μεγαλύτερο μέρος των Vampirs, αλλά με αρκετές ρουκέτες να περνούν.
Τα συστατικά του συμπλέγματος του Vilkhas πέφτουν από τον ουρανό προκαλώντας θύματα και ζημιές.

Ο ουκρανικός στρατός ήθελε πολλούς άμαχους νεκρούς

«Σε περίπτωση άμεσου χτυπήματος από τους εξοπλισμένους με πυρομαχικά διασποράς πυραύλους Vilkha στην πόλη, οι συνέπειες θα ήταν αμέτρητα πιο σοβαρές», ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός, χαρακτηρίζοντας την επίθεση ως απόπειρα «αδιάκριτης συνδυασμένης επίθεσης».
«Τονίζουμε ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χτυπούν μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και υποδομές που σχετίζονται άμεσα με αυτές.
Θα συνεχίσουμε να ενεργούμε με αυτόν τον τρόπο.
Αυτό το έγκλημα στο Belgorod δεν θα μείνει ατιμώρητο» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν περίπου στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδας).
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν, αποκλείοντας μια διασταύρωση του κέντρου της πόλης, όπου πολλά οχήματα πήραν φωτιά και πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης