Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καλύτερα στο... μουσείο: Η Αυστραλία απαγόρευσε τη μεταφορά ελικοπτέρων MRH-90 Taipan στην Ουκρανία

Καλύτερα στο... μουσείο: Η Αυστραλία απαγόρευσε τη μεταφορά ελικοπτέρων MRH-90 Taipan στην Ουκρανία
Ο αναπληρωτής διοικητής της ταξιαρχίας ελικοπτέρων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Evgeniy Kulbida, σημείωσε ότι τα εν λόγω σοβιετικά ελικόπτερα έχουν καλύτερη θέση σε ένα μουσείο, παρά στο πεδίο της μάχης
Η Ουκρανία δεν θα παραλάβει αυστραλιανά ελικόπτερα MRH-90 Taipan, παρά τον παροπλισμό τους από την Αυστραλιανή Πολεμική Αεροπορία.
Η απόφαση του Υπουργείου Άμυνας της Αυστραλίας να καταργήσει αυτά τα ελικόπτερα έρχεται εν μέσω σοβαρών ανησυχιών για την ασφάλεια της λειτουργίας τους.
Οι αυστραλιανές αρχές, αρνούμενες να μεταφέρουν ελικόπτερα MRH-90 Taipan στην Ουκρανία, βασίζονται σε ορισμένα περιστατικά.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη συντριβή ενός από τα ελικόπτερα MRH-90 Taipan τον Ιούλιο του περασμένου έτους, το οποίο σκότωσε τέσσερις Αυστραλούς στρατιώτες κατά τη διάρκεια κοινής άσκησης με τον αμερικανικό στρατό. Το συγκεκριμένο περιστατικό ανέδειξε τα προβλήματα ασφάλειας αυτού του τύπου ελικοπτέρου.
Παρά τα επίμονα αιτήματα από το Κίεβο και τις διαβεβαιώσεις του ουκρανικού στρατού για την ετοιμότητά τους να χρησιμοποιήσουν αυτά τα ελικόπτερα, η αυστραλιανή κυβέρνηση «αποφάσισε να μην διακινδυνεύσει τη ζωή των Ουκρανών πιλότων».
Η Πολεμική Αεροπορία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασε την ελπίδα ότι τα αυστραλιανά ελικόπτερα θα βοηθήσουν στην αντικατάσταση των απαρχαιωμένων σοβιετικών Mi-8, τα οποία βρίσκονται τώρα σε υπηρεσία με τον ουκρανικό στρατό.
Ο αναπληρωτής διοικητής της ταξιαρχίας ελικοπτέρων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Evgeniy Kulbida, σημείωσε ότι τα εν λόγω σοβιετικά ελικόπτερα έχουν καλύτερη θέση σε ένα μουσείο, παρά στο πεδίο της μάχης.
Ωστόσο, παρά όλα τα επιχειρήματα, η αυστραλιανή ηγεσία παρέμεινε ανένδοτη στην απόφασή της να καταργήσει το MRH-90 Taipan.
Ως απάντηση σε αυτήν την εξέλιξη των γεγονότων, η Αυστραλία σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα ελικόπτερα MRH-90 Taipan με τα αμερικανικά ελικόπτερα UH-60M Blackhawk, αγοράζοντας 40 μονάδες.
Ως εκ τούτου, η Αυστραλία επιδιώκει να αναβαθμίσει τον στόλο στρατιωτικών ελικοπτέρων της, δεδομένων των ελλείψεων και των κινδύνων που συνδέονται με τη λειτουργία του MRH-90 Taipan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης