Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας - Εκτός ατζέντας Ελλάδα και Κύπρος

Τουρκία: Συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας -  Εκτός ατζέντας Ελλάδα και Κύπρος
Αντίθετα, γίνεται αναφορά στις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μαύρη Θάλασσα
Σχετικά Άρθρα
Παρουσία του Recep Tayyip Erdogan συνεδρίασε στην Άγκυρα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας.
Στην ανακοίνωση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας μετά το πέρας της συνεδρίασης δεν γίνεται λόγος στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό, όπως συνηθιζόταν στο παρελθόν.
Αντίθετα, γίνεται αναφορά στις εξελίξεις στο μέτωπο της Ουκρανίας και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Μαύρη Θάλασσα.
«Επισημάνθηκε η σημασία του τερματισμού του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, ο οποίος αυξάνει τους περιφερειακούς και παγκόσμιους κινδύνους, με την άμεση κατάπαυση του πυρός και την εγκαθίδρυση μιας διαρκούς ειρήνης και δηλώθηκε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Μαύρη Θάλασσα μέσω πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της επισιτιστικής ασφάλειας και πρακτικών όπως η ομάδα εργασίας για την αντιμετώπιση των ναρκών στη Μαύρη Θάλασσα, διατηρώντας σχολαστικά τις προσεγγίσεις και τις πρακτικές της που αποσκοπούν στην εξάλειψη των υφιστάμενων κινδύνων στο πλαίσιο του καθεστώτος του Montre», αναφέρεται στο κείμενο.
Η Τουρκία έχει αναφέρει αρκετές φορές ότι δεν θα δώσει πάτημα στην υπονόμευση της εν λόγω συνθήκης.
Μετά την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, η Άγκυρα επικαλέστηκε το άρθρο 19 της συνθήκης και έκλεισε τα Στενά για τα πολεμικά πλοία τόσο των εμπλεκόμενων μερών, όσο και των μη παράκτιων κρατών.
Αναφορά στο κείμενο γίνεται επίσης για τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας υπό το πρίσμα της ανάγκης επίτευξης ειρήνης με καθορισμό των συνόρων όπως αυτά υπήρχαν το 1967, χωρίς όμως να γίνεται ρητή αναφορά σε λύση δύο κρατών, όπως σταθερά προτάσσει ο πρόεδρος Erdogan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης