Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Σταματήστε τους - Οι Ρώσοι εκτόξευσαν 24 βαλλιστικούς πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα

Ουκρανία: Σταματήστε τους - Οι Ρώσοι εκτόξευσαν 24 βαλλιστικούς πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα
Η ανακοίνωση δόθηκε επισήμως από τον Andriy Kostin, γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας, ο οποίος είπε ότι ο αριθμός αυτός βασίζεται σε δεδομένα της χώρας από τις 30 Δεκεμβρίου 2023
Σχετικά Άρθρα
Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι η Ρωσία έχει εκτοξεύσει τουλάχιστον 24 βαλλιστικούς πυραύλους από τη Βόρεια Κορέα στο έδαφός της τις τελευταίες εβδομάδες, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 πολίτες.
Η ανακοίνωση δόθηκε επισήμως από τον Andriy Kostin, γενικό εισαγγελέα της Ουκρανίας, ο οποίος είπε ότι ο αριθμός αυτός βασίζεται σε δεδομένα της χώρας από τις 30 Δεκεμβρίου 2023.
Το Κίεβο προσπαθεί να αναδείξει την εμβάθυνση της σχέσης μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ, ελπίζοντας επίσης για περισσότερη δυτική δράση, όπως κυρώσεις και στις δύο.
Αλλά η Ουκρανία επισήμανε ότι οι πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν, δεν είναι απολύτως ακριβείς.
«Η ακρίβεια των πυραύλων είναι αμφίβολη», παραδέχθηκε ο Kostin.
Περιέγραψε ότι μόνο δύο από τους πυραύλους ήταν «σχετικά» ακριβείς, αναφέροντας επιθέσεις σε διυλιστήριο πετρελαίου και σε αεροδρόμιο.
Φαίνονται να είναι βαλλιστικοί πύραυλοι και έχουν παρατηρηθεί να κάνουν πολύ μεγάλα χτυπήματα.

«Τόπος δοκιμών η Ουκρανία»

«Συνολικά, μεταξύ 30 Δεκεμβρίου 2023 και 7 Φεβρουαρίου 2024, ο εχθρός εξαπέλυσε τουλάχιστον 12 επιθέσεις σε επτά περιοχές της Ουκρανίας με αυτόν τον τύπο (βορειοκορεατικού) πυραύλου», είπε ο εισαγγελέας.
Η Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία σε διάφορα σημεία κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι προμήθευε τον ρωσικό στρατό με πρόσθετα πυρομαχικά πυροβολικού.
Οι δύο χώρες μοιράζονται ουσιαστικά ένα μικρό σύνορο και μεγάλες μεταφορές μπορούν να γίνονται με τρένο.
Ο στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, η Νότια Κορέα, ισχυρίστηκε πρόσφατα ότι η Ουκρανία είναι ένας μεγάλος «τόπος δοκιμών» για πυραύλους και όπλα της Βόρειας Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης