Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα εξέλιξη – Κατέρρευσε το Ουκρανικό μέτωπο δυτικά της Avdiivka, πανικός στο ΝΑΤΟ – Σκόνη 2 ακόμη Abrams

Νέα εξέλιξη – Κατέρρευσε το Ουκρανικό μέτωπο δυτικά της Avdiivka, πανικός στο ΝΑΤΟ – Σκόνη 2 ακόμη Abrams
Responsible Statecraft: Στο χείλος του Αρμαγεδδώνα – Το ΝΑΤΟ βλέπει την βαριά ήττα της Ουκρανίας και συζητά αποστολή στρατευμάτων - Douglas McGregor (Αμερικάνος Συνταγματάρχης): Αδύναμο το ΝΑΤΟ, μπλοφάρει, δεν έχει να στείλει κανέναν απέναντι στη Ρωσία
(upd 38) Γιατί ξαφνικά ο Macron ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Lloyd Austin ο αμερικανός υπουργός άμυνας μιλούν ανοικτά για πόλεμο ΝΑΤΟ με την Ρωσία;
Η απάντηση πρέπει να είναι ξεκάθαρη…
Το Ουκρανικό μέτωπο κατέρρευσε δυτικά της Avdiivka, - η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σοβαρή - η προέλαση των Ρώσων είναι εκρηκτική και ταυτόχρονα οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης πήραν δύο μηνύματα
1)Οι Ρώσοι σχεδιάζουν μετά την Άνοιξη μια γενικευμένη επίθεση στην Ουκρανία με στόχο να ελέγξουν το 40% της Ουκρανικής επικράτειας. 
2)Στόχος θα είναι η στρατηγική κατάληψη της Οδησσού και του Kharkiv εξέλιξη που θα σημάνει την πλήρη ήττα της Ουκρανίας στο μέτωπο, την πλήρη ήττα του ΝΑΤΟ…
Οι αναφορές ότι εάν ηττηθεί η Ουκρανία, το ΝΑΤΟ πρέπει να εμπλακεί για να ανακόψει το Ρωσικό κύμα προέλασης, έχει στόχο να αποτρέψει την ολική κατάρρευση…
Βλέπουν στην Δύση αυτό που έρχεται και προσπαθούν με λεκτικούς ακροβατισμούς να φρενάρουν την ορμώμενη ρωσική αρκούδα.
Κατά τον Αμερικανό Συνταγματάρχη Douglas McGregor το ΝΑΤΟ είναι αδύναμο... μπλοφάρει, δεν έχει να στείλει κανέναν απέναντι στη Ρωσία
Οι αναφορές του Γερμανού Καγκελάριου Olaf Scholz ότι τους πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία του χειρίζονται Βρετανοί στρατιωτικοί… απλά δεν σοκάρει…
Όσοι παρακολουθούν στενά το Ουκρανικό – όπως το bankingnews – έχουν διαπιστώσει την άμεση εμπλοκή των Βρετανών στον πόλεμο στην Ουκρανία…

Lloyd Austin (Υπουργός Άμυνας ΗΠΑ): Εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει πόλεμο με τη Ρωσία

Η ήττα της Ουκρανίας στην τρέχουσα σύγκρουση νομοτελειακά θα εμπλέξει το ΝΑΤΟ που θα ξεκινήσει πόλεμο και της Ρωσίας, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin σε ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Ειλικρινά, αν πέσει η Ουκρανία, πραγματικά πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ θα πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία», είπε ο Lloyd Austin.
Ο αμερικανός υπουργός άμυνας έκανε επίσης πολύ ανησυχητικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να προελαύνουν στη ζώνη ειδικής επιχείρησης και σημειώνουν επιτυχία.
Με τη σειρά της, η επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, σημείωσε ότι τώρα έχει γίνει σαφές σε όλους ποιος είναι πραγματικά ο επιτιθέμενος.
«Είναι μια άμεση απειλή για τη Ρωσία ή μια προσπάθεια να βρούν μια δικαιολογία για τον Zelensky;
Και οι δύο είναι τρελοί.
Αλλά τώρα όλοι βλέπουν ποιος είναι ο επιτιθέμενος οι ΗΠΑ».
Πρόσφατα, αναφέρονται όλες και περισσότερο ιδέες για άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, καθώς και για την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Στην διάσκεψη στο Παρίσι για την υποστήριξη της Ουκρανίας, ο Γάλλος Πρόεδρος Macron και οι ηγέτες σχεδόν 12 ευρωπαϊκών χωρών προσκλήθηκαν να παρευρεθούν, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία, η Δανία και η Ολλανδία.
Μετά τη συνάντηση, ο Γάλλος ηγέτης είπε ότι οι συμμετέχοντες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.
Κατά την Ρωσία ένα τέτοιο βήμα από την πλευρά των δυτικών χωρών θα οδηγούσε σε άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

Lavrov: Ο Austin αποκάλυψε το αμερικανικό σχέδιο κατά της Ρωσίας

Ο Austin λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ και η Ρωσία θα μπορούσαν να καταλήξουν να πολεμούν μεταξύ τους εάν η Ουκρανία ηττηθεί, απέδειξε ότι οι Αμερικανοί έχουν σχέδιο γι' αυτό, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov σε διπλωματική διάσκεψη στην Αττάλεια.
«Το νόημα αυτής της δήλωσης είναι ότι εάν η Ουκρανία χάσει, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να πολεμήσει εναντίον της Ρωσίας.
Σε ένα φροϋδικό ολίσθημα ξεκαθάρισε αυτό που έχουν στο μυαλό τους. Πριν από αυτό, όλοι έλεγαν: Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ουκρανία να χάσει, γιατί ο Putin δεν θα σταματήσει και θα καταλάβει τη Βαλτική, την Πολωνία, τη Φινλανδία.
Αλλά αποδεικνύεται, σύμφωνα με την ανοιχτή, ξεκάθαρη δήλωση του κ. Austin, το αντίθετο.
Δεν έχουμε τέτοια σχέδια και δεν θα τα έχουμε, αλλά οι Αμερικανοί τα έχουν», είπε ο Ρώσος υπουργός.

Stephane Sejourne (ΥΠΕΞ Γαλλίας): Δεν σκοπεύουμε να στείλουμε στρατιώτες στην Ουκρανία

Σαφές μήνυμα ότι η Γαλλία δεν σκοπεύει να στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία έστειλε ο Γάλλος ΥΠΕΞ Stephane Sejourne στον απόηχο των δηλώσεων του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron ότι δεν αποκλείεται μελλοντικά η αποστολή χερσαίων ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στο ουκρανικό μέτωπο.
«Οι Γάλλοι δεν θα πεθάνουν για την Ουκρανία.
Δεν θα στείλουμε στρατεύματα για να διεξάγουν πολεμικές επιχειρήσεις.
Το πλαίσιο είναι καθορισμένο: να αποτρέψουμε τη νίκη της Ρωσίας, χωρίς να πολεμήσουμε μαζί της.
Σε αυτό το πλαίσιο, τίποτα δεν αποκλείεται, όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» υπογράμμισε ο Γάλλος ΥΠΕΞ.

Το γαλλικό σχέδιο με την αποστολή ειδικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Le Monde , η Γαλλία σχεδιάζει να στείλει ειδικές δυνάμεις αλλά και κάποιες άλλες μονάδες στην Ουκρανία, προκειμένου να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας.
Διπλωματική πηγή, που μίλησε στη γαλλική εφημερίδα, υποστήριξε ότι ένα τέτοιο μέτρο θεωρείται ως μέσο δημιουργίας ενός «στρατηγικού διλήμματος» για τη Ρωσία.
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σχεδιάζει να συγκαλέσει τους ηγέτες όλων των κομμάτων στο γαλλικό κοινοβούλιο στις 7 Μαρτίου για να συζητήσουν τον πόλεμο στην Ουκρανία
Όπως και να έχει, πρόκειται για υποχώρηση από το αρχικό σχέδιο αποστολής χερσαίων δυνάμεων και αποδεικνύει πως η Ρωσία χειρίστηκε με μαεστρία τη μπλόφα της Δύσης.

Scholz (Γερμανός Καγκελάριος): Δεν θα στείλουμε Taurus, εάν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, θα χτυπήσει στόχους στη Ρωσία

Η Γερμανία δεν σχεδιάζει την προμήθεια πυραύλων κρουζ Taurus στην Ουκρανία επειδή μπορούν να πλήξουν στόχους στη Ρωσία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.
«Ο Taurus έχει βεληνεκές 500 χιλιομέτρων και αν χρησιμοποιηθεί λανθασμένα, μπορεί να χτυπήσει έναν στόχο κάπου στη Μόσχα», είπε σε μια συνάντηση με κατοίκους της Δρέσδης.
Ο επικεφαλής της Γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε ότι για να διασφαλιστεί ο έλεγχος της χρήσης των πυραύλων Taurus, θα ήταν απαραίτητο να σταλεί γερμανικό στρατιωτικό προσωπικό στην Ουκρανία, αλλά, σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποκλείεται.
Ο Taurus KEPD 350/150 είναι ένας γερμανο-σουηδικός πύραυλος κρουζ μεγάλου βεληνεκούς που έχει σχεδιαστεί για χτυπήματα υψηλής ακρίβειας εναντίον στόχων υψηλής προστασίας χωρίς το αεροσκάφος μεταφοράς να εισέρχεται στην εχθρική ζώνη αεράμυνας.
Την περασμένη εβδομάδα, η Κάτω Βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag) καταψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία ένα σχέδιο ψηφίσματος που καλούσε άμεσα τη γερμανική κυβέρνηση να αρχίσει να προμηθεύει πυραύλους κρουζ Taurus στην Ουκρανία.
Το κύριο αμφιλεγόμενο σημείο σε αυτό το θέμα παραμένει η εμβέλεια των πυραύλων - 500 χιλιόμετρα.
Μέχρι τώρα, η Γερμανία ουσιαστικά δεν έχει προμηθεύσει στο Κίεβο όπλα με παρόμοια χαρακτηριστικά.
Η γερμανική κοινότητα εμπειρογνωμόνων συζήτησε εάν ήταν δυνατό να προγραμματιστούν οι πύραυλοι έτσι ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν το ρωσικό έδαφος.
Σύμφωνα με το Der Spiegel, αυτό το θέμα ήταν που ενδιέφερε τον Scholz και ως εκ τούτου φέρεται να έγιναν διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της στρατιωτικής βιομηχανίας.
Τον Ιανουάριο 2024, η γερμανική Handelsblatt ανέφερε, επικαλούμενη ανώτερους διπλωμάτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους, ότι η Βρετανία είχε προσφερθεί να πουλήσει στη Γερμανία πυραύλους κρουζ Taurus ώστε το Λονδίνο να προμηθεύσει περισσότερους πυραύλους Storm Shadow στην Ουκρανία.
Αργότερα, ο Γερμανός υπουργός Άμυνας είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για αυτήν την πρόταση.

Όχι στην κλιμάκωση του πολέμου

«Δεν θα επιτρέψουμε κλιμάκωση του πολέμου, γιατί αυτός θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ», είπε ο Olaf Scholz συναντώντας τους κατοίκους της περιοχής στη Δρέσδη.
«Όπως μόλις είπα ξανά, και ξεκαθάρισα από την αρχή: δεν θα υπάρχουν Γερμανοί στρατιώτες ή στρατιώτες του ΝΑΤΟ στο ουκρανικό έδαφος, γιατί διαφορετικά θα συνεπαγόταν τέτοιο κίνδυνο».
«Και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτό», πρόσθεσε ο καγκελάριος.
Ταυτόχρονα, ο Olaf Scholz τόνισε ότι η Γερμανία παρείχε στο Κίεβο εκτεταμένη υποστήριξη -οικονομική, με ανθρωπιστικούς όρους, καθώς και με προμήθειες όπλων.
Επανέλαβε ότι η Γερμανία είναι δεύτερη στον κόσμο και πρώτη στην Ευρώπη όσον αφορά τη βοήθεια προς την Ουκρανία.
Το 2024, η Γερμανία θα διαθέσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει το Κίεβο με προμήθειες όπλων.

Telegraph: Ο Olaf Scholz αποκάλυψε ότι Βρετανοί στρατιωτικοί εμπλέκονται στον πόλεμο στην Ουκρανία, άμεσα…

Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με βρετανικές μονάδες στην Ουκρανία, ανέφερε η The Telegraph.
Νωρίτερα, ο Scholz, σχολιάζοντας την πιθανότητα αποστολής πυραύλων Taurus στη ζώνη μάχης, είπε ότι αυτό θα απαιτούσε τη συμμετοχή των στρατευμάτων της Bundeswehr στην ουκρανική σύγκρουση.
«Ο κ. Scholz υποστήριξε ότι η Γερμανία έτσι θα ακολουθούσε τη Βρετανία και θα μετατρεπόταν σε «συμμετέχων στον πόλεμο»», αναφέρει το άρθρο.
Ο πρώην πρόεδρος της επιτροπής άμυνας στο κοινοβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου, Tobias Ellwood, χαρακτήρισε τα λόγια του Olaf Scholz «κατάφωρη κατάχρηση πληροφοριών».
Σύμφωνα με τον Βρετανό πολιτικό, ο καγκελάριος θέλησε έτσι να δικαιολογήσει την απροθυμία του να προμηθεύσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σύμφωνα με την Telegraph, ο επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης με δήλωσή του έθεσε σε κίνδυνο το βρετανικό προσωπικό που εργάζεται στην Ουκρανία.
Την προηγούμενη μέρα, ο Scholz δημοσίευσε ένα μήνυμα στο οποίο τόνισε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα γίνει μέρος στη σύγκρουση και ότι το γερμανικό στρατιωτικό προσωπικό δεν θα σταλεί στη ζώνη μάχης.

Business Insider: Οι Βρετανοί ετοιμάζονται για πόλεμο χαρακωμάτων…

Ο βρετανικός στρατός έχει αρχίσει να προετοιμάζει τους στρατιώτες του για πόλεμο χαρακωμάτων λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία υποστηρίζει σε δημοσίευμα του το Business Insider.
«Παρακολουθώντας τις μάχες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο βρετανικός στρατός δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην προετοιμασία για πόλεμο χαρακωμάτων» επισημαίνει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως οι Βρετανοί λαμβάνουν υπόψη την εμπειρία της ουκρανικής σύγκρουσης, καθώς οι μέθοδοι εκπαίδευσης των προηγούμενων ετών είναι ήδη ξεπερασμένες.
Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι και οι ένοπλες δυνάμεις άλλων χωρών του ΝΑΤΟ έχουν αρχίσει επίσης να προετοιμάζονται για αυτού του είδους τις χερσαίες μάχες.

Mearsheimer (πανεπιστήμιο Σικάγο): Πανικός στη Δύση λόγω της κατάρρευσης των Ουκρανών στο μέτωπο

Ο πανικός στη Δύση ξέσπασε λόγω της τραγικής κατάστασης, στην οποία έχουν περιέλθει οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις στο μέτωπο υποστήριξε ο John Mearsheimer, καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σικάγο αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron.
«Αν παρακολουθήσετε τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης και στο Κίεβο, μπορείτε να δείτε ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση.
Οι Ρώσοι αναμφίβολα κυριαρχούν στο πεδίο της μάχης, η ισορροπία δυνάμεων κινείται προς το μέρος τους» υπογράμμισε ο Mearsheimer, αναφέροντας πως τόσο στη Δύση όσο και στην ίδια την Ουκρανία, άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι η ήττα του Κιέβου θα μπορούσε να συμβεί πολύ σύντομα, και ως εκ τούτου πολλοί από τους συμμάχους του άρχισαν να πανικοβάλλονται.
«Για αυτόν τον λόγο ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron έκανε μια δήλωση σχετικά με την πιθανή αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Αυτή είναι, φυσικά, μια εκπληκτικά ανόητη ιδέα και δεν θα συμβεί, αλλά το ίδιο το γεγονός ότι ο Macron το είπε, δείχνει, μου φαίνεται, σε τι δύσκολη κατάσταση βρίσκονται τόσο η Δύση όσο και η Ουκρανία» υποστήριξε ο Mearsheimer.

Responsible Statecraft: Στο χείλος του Αρμαγεδδώνα – Το ΝΑΤΟ βλέπει την βαριά ήττα της Ουκρανίας και συζητά αποστολή στρατευμάτων

Ορισμένες χώρες του ΝΑΤΟ μιλούν για αποστολή ξένων στρατευμάτων στην Ουκρανία επειδή αντιλαμβάνονται την επικείμενη κατάρρευση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δήλωσε ο Anatole Lieven, διευθυντής του προγράμματος Eurasia στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Κουίνσι, σε άρθρο για το Responsible Statecraft.
«Η ήττα των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Avdiivka είναι ένας δείκτης του πόσο έχει αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων υπέρ της Ρωσίας.
Η κατάρρευση του ουκρανικού στρατού, ο οποίος δεν διαθέτει επαρκή αριθμό στρατιωτών και όπλων, έχει γίνει εξαιρετικά πιθανή Ως απάντηση σε αυτή τη διαφαινόμενη κατάρρευση, οι κυβερνήσεις ορισμένων χωρών του ΝΑΤΟ μιλούν τώρα για τη δυνατότητα αποστολής δικών τους στρατευμάτων στην Ουκρανία».
Ο Anatole Lieven τόνισε ότι μετά την φυγή των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από την Avdiivka, έγινε προφανής η αδυναμία νίκης της Ουκρανίας στη σύγκρουση.
Πρόσθεσε επίσης ότι η εισαγωγή έστω και ενός μικρού ξένου σώματος θα οδηγούσε σε άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία και καταστροφικές συνέπειες.
«Εάν η περιορισμένη παρουσία του ΝΑΤΟ οδηγήσει πράγματι σε πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία και την επέμβαση των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, αυτό θα φέρει τον κόσμο στο χείλος του Αρμαγεδδώνα», κατέληξε ο Anatole Lieven.

Douglas McGregor (Αμερικάνος Συνταγματάρχης): Αδύναμο το ΝΑΤΟ, μπλοφάρει, δεν έχει να στείλει κανέναν απέναντι στη Ρωσία

Tο ΝΑΤΟ δεν έχει αρκετά στρατεύματα για να αντιμετωπίσει τη Ρωσία υποστηρίζει ο Αμερικάνος συνταγματάρχης και πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου, Douglas McGregor, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron σχετικά ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί μελλοντικά η αποστολή ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην Ουκρανία.
«Για να είμαι ειλικρινής, το ΝΑΤΟ έχει μια πολύ αδύναμη θέση και μπλοφάρει.
Και εμείς οι ΗΠΑ συμμετέχουμε σε αυτό, από τη στιγμή που καυχιόμαστε για πολλά, αλλά δεν έχουμε κανέναν να στείλουμε» είπε ο McGregor, τονίζοντας ότι η Συμμαχία δεν έχει αρκετά στρατεύματα για να στείλει στην Ουκρανία και να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, τη στιγμή που πολλοί ευρωπαϊκοί στρατοί έχουν ήδη μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος των όπλων τους στην Ουκρανία.
«Οι Ρώσοι έχουν ισχυρότερη θέση.
Δεν μπλοφάρουν.
Δεν απειλούν, αλλά ξεκαθαρίζουν ότι αν τους επιτεθούμε, εάν το ΝΑΤΟ τους επιτεθεί με οποιονδήποτε τρόπο, τότε η συμμαχία θα πάει σε πόλεμο με τη Ρωσία» αναφέρει ο McGregor.

Asia Times: Το ΝΑΤΟ δεν έχει όπλα για να εξοπλίσει στρατό και να διεξάγει πόλεμο με τη Ρωσία

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία ή ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης όπλων σε περίπτωση πολέμου με τη Ρωσία, γράφει η Asia Times.
«Το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ δεν είναι η ανάπτυξη των υπαρχόντων στρατευμάτων του, αλλά ο εφοδιασμός του», λέει το άρθρο «είναι το ΝΑΤΟ πραγματικά έτοιμο για πόλεμο με τη Ρωσία;»
Σημειώνεται ότι οι προμήθειες εξοπλισμού και πυρομαχικών στην Ουκρανία έδειξαν ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει ούτε τα αποθέματα ούτε την παραγωγική ικανότητα για να υποστηρίξει έναν μακροπρόθεσμο σύγχρονο πόλεμο.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το στρατιωτικό μπλοκ έχει από καιρό τηρήσει τη στρατηγική ότι είναι δυνατό να πολεμήσει κανείς μόνο εφόσον υπάρχει αρκετός εξοπλισμός και προμήθειες, εξήγησε η Asia Times.
Επιπλέον, αρκετές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Macron για πιθανή ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία.
O Macrpon μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από μια διάσκεψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας στο Παρίσι, είπε ότι οι αρχηγοί των δυτικών χωρών συζητούν το ενδεχόμενο αποστολής του στρατού, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συναίνεση μεταξύ τους.
Επιπλέον, είπε ότι τα μέλη της ΕΕ συμφώνησαν να μεταφέρουν βόμβες και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
Ο Πρόεδρος υπενθύμισε ότι υπάρχουν ήδη οκτώ ευρωπαϊκοί συνασπισμοί για την απλούστευση της προμήθειας όπλων στο Κίεβο , συμπεριλαμβανομένων συστημάτων αεράμυνας, πυροβολικού και πυρομαχικών.
Ο Macron πρόσθεσε ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».
Αργότερα, ο Γάλλος πρωθυπουργός Gabriel Attal δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Εντυπωσιασμένος ο αρχιστράτηγος των ΗΠΑ με τα ρωσικά όπλα

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Randy George, προειδοποίησε ότι οι ρωσικές προσπάθειες για την ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γνωρίσει σημαντική επιτυχία.
Μιλώντας σε forum φιλοξενήθηκε από την Defense Writers Group με έδρα την Ουάσιγκτον, παρατήρησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «προσαρμόζονται και μαθαίνουν», ενώ τόνισε ότι η πρόοδος σε drones, πυρομαχικά και ηλεκτρονικό πόλεμο αποδεικνύονται σε μάχες στην Ουκρανία ως αξιοσημείωτα παραδείγματα.
«Μην υποτιμάς τον εχθρό σου. Αυτό δεν ποτέ μία καλή εκκίνηση», τόνισε περαιτέρω ο George προσθέτοντας ότι η Μόσχα «τα πήγε πολύ καλά αντλώντας χρήματα και ενέργεια από τη βιομηχανική βάση της».

Scott Ritter (Πρώην CIA): Η σύγκρουση θα τελειώσει με βαριά ήττα της Ουκρανίας και κατάληψη από τους Ρώσους Οδησσού, Kharkiv

Η Ουκρανία θα χάσει τον έλεγχο σε πολλές μεγάλες πόλεις εάν η σύγκρουση δεν τελειώσει αυτή τη στιγμή, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών Scott Ritter.
«Υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι αυτή η σύγκρουση δεν θα τελειώσει έως ότου η Οδησσός, η πόλη Dniper, το Kharkiv και το Mykolaiv κατακτηθούν από τους Ρώσους.
Ίσως ακόμη περισσότερες πόλεις… εάν η Ουκρανία θέλει να συνεχίσει αυτή την τρέλα».
Όπως σημείωσε ο Scott Ritter, η Ουκρανία θα μπορούσε εύκολα να χάσει άλλο 20% εάν δεν σταματήσει να ακούει τους εκπαιδευτές της στο ΝΑΤΟ.
Ο Putin πρόσφατα υπενθύμισε ότι η Οδησσός είναι μια ρωσική πόλη και ολόκληρη η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας είναι Ρωσική λόγω των ρωσοτουρκικών πολέμων, επομένως η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα εδάφη.

WSJ: Το σχέδιο συμφωνίας Ρωσίας - Ουκρανίας το 2022 που θα έσωζε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές

Η Wall Street Journal αποκαλύπτει το προσχέδιο συμφωνίας Ρωσίας – Ουκρανίας, που είχε συναφθεί στην Τουρκία τον Απρίλιο 2022.
Το έγγραφο 17 σελίδων ανέφερε ότι η Ουκρανία δεν θα επιτρέπεται να ενταχθεί σε στρατιωτικές συμμαχίες, όπως το ΝΑΤΟ και ότι δεν θα επιτραπεί η είσοδος ξένων όπλων στη χώρα, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.
Σύμφωνα με το προσχέδιο συμφωνίας της 15ης Απριλίου 2022, ο ουκρανικός στρατός έπρεπε επίσης να μειωθεί σε ένα συγκεκριμένο αριθμό προσωπικού.
Η ρωσική πλευρά επέμεινε επίσης να χρησιμοποιείται η ρωσική γλώσσα σε ίση βάση με την ουκρανική σε κυβερνητικές υπηρεσίες και δικαστήρια, αλλά το Κίεβο δεν υπέγραψε τη συγκεκριμένη ρήτρα της συμφωνίας.
Επιπλέον, η συμφωνία κατοχύρωνε την κυριαρχία της Ρωσίας στην Κριμαία και απέκλειε ένα ουδέτερο καθεστώς για τη χερσόνησο.

Erdogan: Υπονομεύτηκαν οι συνομιλίες στην Τουρκία για ειρήνη στην Ουκρανία

Οι πρωτοβουλίες της Τουρκίας για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν ευοδώθηκαν λόγω έλλειψης υποστήριξης, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan κατά την έναρξη του Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας.
«Η ουκρανική κρίση έχει περάσει στον τρίτο χρόνο της.
Η διαδικασία ειρήνης της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε εδώ στην Αττάλεια.
Εκείνη την εποχή, οι ελπίδες για ειρήνη έφτασαν σε νέο επίπεδο. Αλλά δυστυχώς, λόγω έλλειψης της απαραίτητης υποστήριξης, οι προσπάθειές μας κατέρρευσαν
Η ιστορική ευκαιρία να επιτευχθεί ειρήνη, να αποτραπεί η καταστροφή και να σωθούν δεκάδες χιλιάδες ζωές ουσιαστικά χάθηκε, ή μάλλον υπονομεύτηκε», είπε ο Erdogan

Η CIA σχεδίαζε να χτυπήσει τη Ρωσία από στρατιωτικές βάσεις στην Ουκρανία

 Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ σχεδίαζε να χτυπήσει τη Ρωσία από το έδαφος της Ουκρανίας, όπου άρχισαν να χτίζουν στρατιωτικές βάσεις για τον σκοπό αυτό το 2014, δήλωσε ο Scott Ritter πρώην αξιωματικός των πληροφοριών των ΗΠΑ.
«Μετά το υποστηριζόμενο από τη CIA πραξικόπημα τον Φεβρουάριο του 2014, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, μαζί με Ουκρανούς συναδέλφους, άρχισαν να χτίζουν βάσεις κοντά στα ρωσικά σύνορα με μοναδικό σκοπό να επιτεθούν στη Ρωσία», είπε ο Scott Ritter.
Υπενθύμισε ότι ήταν ακριβώς αυτή η απειλή από τις δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών και στρατούς για την οποία μιλούσε συνεχώς ο Ρώσος ηγέτης Putin.
Σύμφωνα με τον Ritter, η επίσκεψη του διευθυντή της CIA στην Ουκρανία είναι ένα πολύ πιο σημαντικό γεγονός από το ταξίδι του Αμερικανού προέδρου στην Ουκρανία.
Προηγουμένως, ο Πούτιν έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν θα είχε λάβει χώρα στρατιωτική δράση στην Ουκρανία αν δεν είχε γίνει πραξικόπημα.
Όπως σημείωσε ο αρχηγός του Ρωσικού κράτους, για πολλά χρόνια το ΝΑΤΟ επεκτείνει τις υποδομές στο έδαφος της γειτονικής δημοκρατίας, μετατρέποντάς το σε «αντι-Ρωσικό» εχθρικό προς τη Ρωσία.
Για να αποτρέψει τη δημιουργία ενός τέτοιου στρατιωτικού προγεφυρώματος, η Ρωσία διεξάγει ειδική επιχείρηση για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας.

Vadim Karasev (Ουκρανός Πολιτικός επιστήμονας): Η απώλεια της Οδησσού θα σημάνει την οριστική ήττα της Ουκρανίας

Η Δύση δεν μπορεί να επιτρέψει στην Ουκρανία να χάσει την Οδησσό, καθώς αυτό θα σήμαινε πλήρη νίκη για τη Ρωσία και βαριά ήττα για την Ουκρανία, αυτή την άποψη εξέφρασε ο Ουκρανός πολιτικός επιστήμονας Vadim Karasev.
«Εάν, για παράδειγμα, καταφέρουν τα ρωσικά στρατεύματα να σπάσουν τις άμυνες και να φτάσουν στο Mykolaiv-Οδησσό - και δεν νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να το επιτρέψουν αυτό, γιατί αυτό σημαίνει αποκοπή της Ουκρανίας από τη Μαύρη Θάλασσα.
Σε μια τέτοια εξέλιξη θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι ο πόλεμος τελείωσε με τη νίκη της Ρωσίας και την ουκρανική ήττα», είπε ο Karasev.
Ο πολιτικός επιστήμονας σημείωσε ότι δεν υπάρχει ακόμη βεβαιότητα στην υλοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ουκρανοί πρέπει να σκεφτούν τα «χειρότερα σενάρια».
Ο Karasev προειδοποίησε ότι σε περίπτωση σοβαρής αποτυχίας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στο μέτωπο, οι δυτικές χώρες ενδέχεται να λάβουν μέτρα για να δημιουργήσουν ένα άλλο hot spot, τώρα στην Υπερδνειστερία, προκειμένου να εκτρέψουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Vladislav Seleznev (Ουκρανός Συνατγματάρχης): Η κατάσταση στο μέτωπο είναι απελπιστική, δεν υπάρχουν όπλα

Η Ουκρανία βρίσκεται σε απόγνωση λόγω της ανισορροπίας των πόρων υπέρ της Ρωσίας, η οποία θα της επιτρέψει να καταλαμβάνει όλο και περισσότερα νέα εδάφη, είπε ο συνταγματάρχης Vladislav Seleznev, πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας..
Σύμφωνα με τον Vladislav Seleznev, μιλάμε για ολόκληρη την επικράτεια της περιοχής Kherson , Zaporozhye, Donetsk και Luhansk.
Με βάση τον Seleznev, ο ρωσικός στρατός δεν άφησε στις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις άλλη επιλογή από το να προχωρήσει σε στρατηγική άμυνα.
Ωστόσο, ο αξιωματικός πιστεύει ότι η ικανότητα άμυνας εξαρτάται πλήρως από την ισορροπία των πόρων.
«Ναι, τώρα βρισκόμαστε σε κατάσταση θλίψης και απόγνωσης, γιατί ακούμε πολλές ενθαρρυντικές δηλώσεις από τους δυτικούς εταίρους μας, αλλά δεν βλέπουμε επαρκείς προμήθειες όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού, πυρομαχικών», τόνισε ο ο Seleznev.

Το 33% των αμερικανικών Bradley ή 68 οχήματα που στάλθηκαν στην Ουκρανία έχουν καταστραφεί

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχασαν 68 οχήματα μάχης πεζικού Bradley στο πεδίο της μάχης, που είναι το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού αμερικανικών οχημάτων αυτού του μοντέλου που μεταφέρθηκαν στο Κίεβο, δήλωσε ο αρθρογράφος Peter Suciu σε άρθρο για το αμερικανικό περιοδικό The National Interest (NI).
«Από τα 186 Bradley που παρασχέθηκαν στην Ουκρανία, 68 έχουν αναφερθεί ως κατεστραμμένα ή εγκαταλελειμμένα, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες στο πεδίο της μάχης».
Σημείωσε ότι μόνο 100 με 120 από τον συνολικό αριθμό των οχημάτων συμμετείχαν ενεργά σε πολεμικές επιχειρήσεις, ενώ τα υπόλοιπα προορίζονταν για ανταλλακτικά, εκπαίδευση προσωπικού και αντικαταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Στις 25 Φεβρουαρίου 2023, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία έχασε 31.000 στρατιώτες από τον Φεβρουάριο του 2022.
Η εφημερίδα New York Times επεσήμανε ότι ο αριθμός των νεκρών ουκρανών στρατιωτικών είναι πολλαπλάσιος από αυτά που αναφέρει ο Zelensky.
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε στις 27 Φεβρουαρίου ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν περισσότερους από 444.000 στρατιώτες κατά τη διάρκεια της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και από τον Φεβρουάριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο 2024 χάνοντας κατά μέσο όρο περισσότερους από 800 ανθρώπους την ημέρα.

Bloomberg: Η Γερμανία, η Γαλλία και η ΕΚΤ ανησυχούν για την πιθανή κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι πιο επιφυλακτικές σχετικά με την πιθανή κατάσχεση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές.
Το Βερολίνο, το Παρίσι και η Φρανκφούρτη είναι επιφυλακτικές για τα ρωσικά αντίποινα έναντι των ευρωπαϊκών περιουσιακών στοιχείων, καθώς και για τον αντίκτυπο στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την κατάσταση του ευρώ ως αποθεματικού νομίσματος.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είπε ότι οι ηγέτες των χωρών της G7 έδωσαν οδηγίες «να μελετήσουν σε τεχνικό επίπεδο τι είναι δυνατό από νομική και οικονομική άποψη».
Έτσι, απάντησε στις πιέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες λαμβάνουν την πιο αποφασιστική θέση στο θέμα της δήμευσης των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, πιέζει ώστε οι χώρες της G7 να προετοιμάσουν ένα σχέδιο για τη χρήση αυτών των κεφαλαίων για τη σύνοδο κορυφής της ομάδας τον Ιούνιο 2024.

Σπύρος Λαμπρίδης (Ελλάδα): Η ΕΕ μπορεί σύντομα να συμφωνήσει να δεσμεύσει κέρδη 60 δισ από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Ο ειδικός απεσταλμένος της Ελλάδας για την Ουκρανία, Σπύρος Λαμπρίδης, δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συναίνεση μέσα σε λίγους μήνες για τη δήμευση κερδών από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ταμείο για την Ουκρανία.
Ο διπλωμάτης εκτίμησε σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αυτό το βήμα θα αποφέρει από 50 έως 60 δισ. ευρώ.
Μη φιλικές χώρες επιβάλλουν κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τον Φεβρουάριο του 2022, με αποτέλεσμα να παγώσουν τόσο τα κρατικά περιουσιακά στοιχεία όσο και τα κεφάλαια ιδιωτών επενδυτών.
Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ρωσίας που πάγωσαν είναι ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Σχεδόν αμέσως άρχισε η συζήτηση για κατάσχεση αυτών των περιουσιακών στοιχείων από ξένες χώρες για διάφορους σκοπούς. Τον Οκτώβριο του 2022, οι ηγέτες της ΕΕ ανέθεσαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προετοιμάσει προτάσεις για τη χρήση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.
Η Ρωσία δήλωσε ότι η λήψη τέτοιων αποφάσεων «θα ήταν ένα ακόμη βήμα για την παραβίαση όλων των κανόνων του διεθνούς δικαίου»

Yevgeny Balitsky (Zaporizhia): Ο Ουκρανικός στρατός βρίσκεται υπό τρομακτική πίεση στην κατεύθυνση Zaporizhia

Τα ουκρανικά στρατεύματα στην κατεύθυνση του Zaporozhye βρίσκονται υπό συνθήκες ρωσικής πίεσης, είναι δύσκολο να πούμε πώς θα συμπεριφερθούν, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής Zaporozhye Yevgeny Balitsky.
«Είναι δύσκολο να πούμε πώς θα συμπεριφερθεί ο εχθρός στις συνθήκες της επίθεσής μας.
Προς το παρόν τον δοκιμάζουμε προς την κατεύθυνσή μας για αδύναμα σημεία, οπότε ο στρατός ξέρει τι κάνει.
Αλλά από ότι βλέπω, το πνεύμα είναι καλό, η διάθεση είναι δυνατή».
Νωρίτερα, ο Balitsky είπε ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ένα προφανές πλεονέκτημα στο πυροβολικό στην περιοχή Zaporozhye, ο εχθρός δεν είναι σε θέση να απαντήσει με αξιοπρέπεια.
Την προηγούμενη μέρα, το Υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μονάδες της ομάδας στρατευμάτων Dnepr είχαν εξασφαλίσει προπύργια στο Robotyne για το οποίο έγιναν συγκλονιστικές μάχες το Καλοκαίρι του 2023.
Το Robotyne είναι ένα χωριό στην πρώτη γραμμή στην περιοχή Zaporozhye.
Οι αρχές του Κιέβου το παρουσιάζουν ως το κύριο επίτευγμα της αντεπίθεσης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, το Robotyne πέρασε στον έλεγχο των Ρώσων.

 Κατελήφθησαν σημαντικά ουκρανικά οχυρά στη Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πάρει τον έλεγχο πολλών ουκρανικών οχυρών κοντά στο χωριό Marfopol στην Zaporizhia δήλωσε στο TASS ο Vladimir Rogov, ηγέτης του κινήματος Είμαστε Μαζί με τη Ρωσία.
«Η κατάσταση κοντά στο Marfopol έχει βελτιωθεί, με τις δυνάμεις μας να έχουν προχωρήσει και να έχουν πάρει τον έλεγχο πολλών οχυρών του ουκρανικού στρατού.
Τώρα αυτός ο οικισμός βρίσκεται στη γκρίζα ζώνη», είπε.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε νωρίτερα ότι την περασμένη εβδομάδα οι ρωσικές δυνάμεις είχαν βελτιώσει τις θέσεις τους στην πρώτη γραμμή στην περιοχή του νότιου Donetsk.

Κατέρρευσε το μέτωπο δυτικά της Avdiivka... εκρηκτική η προέλαση των Ρώσων

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά της Avdiivka και σύμφωνα με πληροφορίες κατέλαβαν αρκετούς οικισμούς στην περιοχή στις 29 Φεβρουαρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 28 και 29 Φεβρουαρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε χωράφια νότια και νοτιοδυτικά του Stepove (βορειοδυτικά της Avdiivka) καθώς και βορειοδυτικά της Lastochkyne (δυτικά της Avdiivka).
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Berdychi (βορειοδυτικά της Avdiivka) και το Tonenke (δυτικά της Avdiivka) στις 28 Φεβρουαρίου και το μεγαλύτερο μέρος ή ολόκληρη την Orlivka (δυτικά της Avdiivka) εν μέσω συνεχιζόμενων σφοδρών μαχών στις 29 Φεβρουαρίου.
Ο Ουκρανός Γενικός Διοικητής, Στρατηγός Oleksandr Syrskyi, αναγνώρισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν έδαφος στα περίχωρα της Orlivka προτού οι ουκρανικές δυνάμεις εκδιώξουν τις ρωσικές δυνάμεις από τον οικισμό και ο εκπρόσωπος της Ουκρανικής Ομάδας Δυνάμεων Tavriisk Dmytro Lykhovyi διέψευσε τις αναφορές ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον Berdychi.
Οι
ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν επίσης νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Nevelske
Οι θέσεις συνεχίστηκαν επίσης βορειοδυτικά της Avdiivka κοντά στη Novobakhmutivka και νοτιοδυτικά της Avdiivka κοντά στο Pervomaiske.

Προέλαση Ρώσων και δυτικά στο Bakhmut

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν δυτικά του Bakhmut εν μέσω συνεχιζόμενων θέσεων μάχης στην περιοχή στις 29 Φεβρουαρίου.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομάδας Δυνάμεων της Ουκρανίας Khortytsia, Λοχαγός Ilya Yevlash δήλωσε στις 29 Φεβρουαρίου ότι οι μάχες συνεχίζονται τόσο εντός του Bohdanivka (βορειοδυτικά του Bakhmut) όσο και στο Ivanivske (δυτικά του Bakhmut).
Οι
ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν περαιτέρω στο Ivanivske και τώρα ελέγχουν το μισό ή το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού.
Ο στόχος των Ρώσων είναι να καταλάβουν δυτικά του Bakhmut το στρατηγικό κέντρο των Ουκρανών στο Chasiv Yar.


Luhansk_Battle_Map_Draft_February_29_2024.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_February_29_2024.png

Avdiivka_and_Donetsk_City_Battle_Map_Draft_February_29_2024.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_February_29_2024.png

Pryatykhatky_and_Robotyne_Battle_Map_Draft_February_29_2024.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης