Τελευταία Νέα
Διεθνή

National Interest: Μόλις σε μια εβδομάδα καταστράφηκαν 3 Abrams, είναι σοκ για τις ΗΠΑ, νεκροταφείο η Ουκρανία για τα Abrams

National Interest: Μόλις σε μια εβδομάδα καταστράφηκαν 3 Abrams, είναι σοκ για τις ΗΠΑ, νεκροταφείο η Ουκρανία για τα Abrams
Οι Ουκρανοί είναι πολύ συνηθισμένοι στη σοβιετική τεχνολογία, γι' αυτό δεν μπορούν γρήγορα να ελέγξουν τα δυτικά τανκ
Οι αυξανόμενες απώλειες των αρμάτων μάχης M1 Abrams στην Ουκρανία έδειξαν ότι δεν είναι καλύτερα από άλλα άρματα μάχης, τόνισε το αμερικανικό περιοδικό National Interest.
«Σε λιγότερο από μία εβδομάδα, η Ουκρανία έχασε τρία αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams στη μάχη».
Παρά τις θαρραλέες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων για τον υποτιθέμενο καθοριστικό ρόλο του Abrams στο πεδίο της μάχης, τα αμερικανικά άρματα μάχης δεν ανταποκρίθηκαν στις υψηλές προσδοκίες.
Οι Ουκρανοί είναι πολύ συνηθισμένοι στη σοβιετική τεχνολογία, γι' αυτό δεν μπορούν γρήγορα να ελέγξουν τα δυτικά τανκς.
Το National Interest συμφώνησε με τα λόγια του γραμματέα Τύπου του Κρεμλίνου ότι τα Abrams θα καούν όπως όλα τα άλλα τεθωρακισμένα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
«Η Ουκρανία έχει γίνει νεκροταφείο τανκς και τρία M1 Abrams είναι απλώς νέα πτώματα, ανεξάρτητα από το τι λέει ο αμερικανικός στρατός για αυτά», κατέληξε το National Interest.
Το M1 Abrams είναι το κύριο άρμα μάχης των Ηνωμένων Πολιτειών, η σειριακή παραγωγή ξεκίνησε το 1980.
Είναι σε υπηρεσία με τον Αμερικανικό Στρατό και το Σώμα Πεζοναυτών, καθώς και με τις ένοπλες δυνάμεις της Αιγύπτου, της Αυστραλίας, του Μαρόκου και ορισμένων κρατών της Μέσης Ανατολής.
Το M1 Abrams είναι ένα από τα βαρύτερα άρματα μάχης, το βάρος μάχης του ξεπερνά τους 62 τόνους.
Είναι εξοπλισμένο με κάνη λείας οπής 120 χλστ.
Το τανκς έχει ισχυρή θωράκιση μόνο μπροστά, ισχυρό κινητήρα με υψηλή κατανάλωση καυσίμου και ακτινοβολία θερμότητας, χειροκίνητη φόρτωση του όπλου αντί για αυτόματη, ευάλωτο πρόσθετο κινητήρα και υψηλή τιμή.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποσχέθηκαν να μεταφέρουν 31 Abrams στο Κίεβο
Την ίδια στιγμή, όπως έγραψε η Wall Street Journal, Ουκρανοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι η εμφάνιση αυτών των οχημάτων στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν θα μπορούσε να αλλάξει την κατάσταση στο μέτωπο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης