Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει η Βρετανία: Θα προμηθεύσει την Ουκρανία με 10.000 drones, αξίας 125 εκατ. λιρών

Επιμένει η Βρετανία: Θα προμηθεύσει την Ουκρανία με 10.000 drones, αξίας 125 εκατ. λιρών
Το Υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα προμηθεύσει με 10.000 επιπλέον μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Grant Shapps κατά την τρίτη επίσκεψή του στην εμπόλεμη χώρα.
Η κίνηση αυτή αποτελεί μια επένδυση ύψους 125 εκατ. λιρών, επιπλέον του πακέτου μη επανδρωμένων αεροσκαφών ύψους 200 εκατ. λιρών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το Sky News.
Η τελευταία προμήθεια αποτελείται κυρίως από μη επανδρωμένα αεροσκάφη προβολής πρώτου προσώπου (FPV), καθώς και από 1.000 μη επανδρωμένα αεροσκάφη επίθεσης μιας κατεύθυνσης και μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτήρησης και ναυτιλίας.
Το Υπουργείο Άμυνας (MOD) δήλωσε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικά στο πεδίο της μάχης μετά την εισβολή του Vladimir Putin στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια, βοηθώντας στη στόχευση εχθρικών θέσεων, τεθωρακισμένων οχημάτων και του ρωσικού ναυτικού.

Βρετανική δέσμευση για στήριξη Zelensky

"Αυξάνω τη δέσμευσή μας να εξοπλίσουμε την Ουκρανία με νέα drones αιχμής που προέρχονται απευθείας από τις κορυφαίες αμυντικές βιομηχανίες του Ηνωμένου Βασιλείου - απευθείας από το εργοστάσιο στην πρώτη γραμμή.
"Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν τα όπλα που δώρισε το Ηνωμένο Βασίλειο με πρωτοφανή αποτελέσματα, για να βοηθήσουν να καταστραφεί σχεδόν το 30% του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας", τόνισε ο υπουργός.
Και πρόσθεσε: "Κατά την τρίτη μου επίσκεψη σε αυτή τη σπουδαία χώρα, χάρηκα που μπόρεσα να προσφέρω τη σταθερή διαβεβαίωσή μου στον Πρόεδρο Zelensky για την ακλόνητη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου προς τον γενναίο λαό και τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας".
Ο Shapps δήλωσε ότι ενθάρρυνε "τους διεθνείς εταίρους να συμμετάσχουν μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο σε αυτή την προσπάθεια".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης