Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο της Hamas για την εκεχειρία στη Γάζα

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Η μπάλα τώρα είναι στο γήπεδο της Hamas για την εκεχειρία στη Γάζα
«Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους. Εργαζόμαστε εντατικά σε αυτό και θα δούμε τι θα κάνουν», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής του State Department
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken διαμηνύει ότι εναπόκειται στην παλαιστινιακή οργάνωση Hamas να συμφωνήσει σε μια κατάπαυση του πυρός που θα επιτρέψει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα και για συνομιλίες για μια «μόνιμη λύση» στη σύγκρουση δεκαετιών.
«Η μπάλα είναι στο γήπεδο τους. Εργαζόμαστε εντατικά σε αυτό και θα δούμε τι θα κάνουν», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής του State Department πριν από την συνάντησή του με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Hakan FIdan.
Σημειώνεται ότι από την πλευρά της η Hamas έχει διαμηνύσει ότι «οι προσπάθειες του Blinken να δικαιολογήσει τη γενοκτονία που διέπραξε ο ισραηλινός στρατός κατοχής εναντίον Παλαιστινίων αμάχων… είναι άθλιες προσπάθειες να ξεπλύνει τα χέρια των δυνάμεων κατοχής από το αίμα των παιδιών, των γυναικών και των ηλικιωμένων της Γάζας».
Σε κάθε περίπτω ση Blinken έχει εκφράσει δημόσια την υποστήριξή του στο αίτημα ίδρυσης ενός παλαιστινιακού κράτους και έχει τονίσει την ανάγκη για «διοικητικές μεταρρυθμίσεις» της Παλαιστινιακής Αρχής (PA) προκειμένου να κυβερνήσει τη Γάζα μετά τον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης