Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απάνθρωπο χτύπημα του Ισραήλ κατά αμάχων στη Rafah, ο βομβαρδισμός μεγάλου συγκροτήματος κατοικιών

Απάνθρωπο χτύπημα του Ισραήλ κατά αμάχων στη Rafah, ο βομβαρδισμός μεγάλου συγκροτήματος κατοικιών
Ως ένδειξη εισβολής μεταφράζεται το χτύπημα του Ισραήλ κατά του συγκροτήματος κατοικιών
Το Ισράηλ έπληξε ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα κατοικιών στη Rafah, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας το Σάββατο 9/3 , είπαν κάτοικοι, εντείνοντας την πίεση στην τελευταία περιοχή του θύλακα στην οποία δεν έχει εισβάλει ακόμα και όπου πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι έχουν βρει καταφύγιο.
Το 12όροφο κτίριο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τα σύνορα με την Αίγυπτο, υπέστη ζημιές από την επιδρομή.
Δεκάδες οικογένειες έμειναν άστεγες, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, σύμφωνα με τους κατοίκους.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί σε αίτημα να σχολιάσει σχετικά.
Ένας από τους 300 ενοίκους του κτιρίου είπε στο Reuters πως το Ισραήλ τους έδωσε περιθώριο 30 λεπτών να το εγκαταλείψουν τη νύχτα.
«Ο κόσμος τρόμαξε, έτρεχε πανικόβλητος στις σκάλες, ορισμένοι έπεσαν, επικρατούσε χάος.
Άνθρωποι άφησαν τα υπάρχοντά τους και τα χρήματά τους», δήλωσε ο Mohammed al-Nabris, προσθέτοντας πως μεταξύ αυτών που παραπάτησαν στα σκαλιά κατά τη διάρκεια της εκκένωσης ήταν η έγκυος σύζυγος ενός φίλου του.

Ένας αξιωματούχος της Fatah, από τη Rafah, εξέφρασε φόβους πως το ότι το Ισραήλ έπληξε το πολυώροφο κτίριο στη Rafah αποτελεί ένδειξη μιας επικείμενης ισραηλινής εισβολής.

Πέντε μήνες μετά την αμείωτη αεροπορική και χερσαία επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν πως σχεδόν 31.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί, πάνω από 72.500 έχουν τραυματιστεί και χιλιάδες βρίσκονται εγκλωβισμένοι κάτω από τα χαλάσματα.
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις βύθισαν τον παλαιστινιακό θύλακα, που ήδη είχε κλονιστεί από έναν ισραηλινό αποκλεισμό 17 ετών, σε μια ανθρωπιστική καταστροφή.
Μεγάλο μέρος της περιοχής έχει μετατραπεί σε συντρίμμια και το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού της των 2,3 εκατομμυρίων έχει εκτοπιστεί, με τον ΟΗΕ να προειδοποιεί για την εμφάνιση ασθενειών και λιμού.
Τρία Παλαιστίνια παιδιά πέθαναν από αφυδάτωση και υποσιτισμό στο νοσοκομείο Al Shifa κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα Ashraf al-Kindra.
Ο Kindra είπε με τις απώλειες αυτές ανέρχεται σε 23 ο αριθμός των Παλαιστινίων που πέθαναν από παρόμοια αίτια εδώ και σχεδόν 10 ημέρες.
«Αυτός ο κτηνώδης πόλεμος έχει διαλύσει κάθε έννοια της κοινής ανθρωπιάς», δήλωσε η Μiryana Spolaric, πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.
Η ίδια ζήτησε το τέλος των εχθροπραξιών προκειμένου να επιτραπεί μια ουσιαστική διανομή βοήθειας στη Γάζα, η Hamas να απελευθερώσει όλους τους ομήρους χωρίς όρους και το Ισράηλ να διαχειριστεί με ανθρωπιά τους Παλαιστίνιους κρατουμένους και να τους επιτρέψει να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους.

Πόλεμος και διαπραγματεύσεις

Τον πόλεμο πυροδότησε η επίθεση της Hamas την 7η Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, όπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 253 κρατήθηκαν όμηροι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Ισραήλ.
Οι διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας εκεχειρίας και την απελευθέρωση των 134 ομήρων που παραμένουν στη Γάζα φαίνεται ότι καθυστερούν ενόψει της επιθυμητής ημερομηνίας της έναρξης του ιερού μήνα του Ραμαζανιού, που ξεκινά περίπου στις 10 Μαρτίου.
Μια πηγή της Hamas είπε στο Reuters πως η αντιπροσωπεία της οργάνωσης είναι «απίθανο» να πραγματοποιήσει άλλη επίσκεψη στο Κάιρο το Σαββατοκύριακο για συνομιλίες. Η Hamas κατηγορεί για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις το Ισραήλ, το οποίο μέχρι στιγμής αρνείται να δώσει εγγυήσεις ή να δεσμευτεί για το τέλος του πολέμου ή την απόσυρση των δυνάμεών του από τη Λωρίδα της Γάζας.
Σε μια ανακοίνωση σχετικά με τις επιχειρήσεις του στη Γάζα για την προηγούμενη ημέρα, ο ισραηλινός στρατός έκανε γνωστό πως προχώρησε σε συλλήψεις, εντόπισε όπλα και σκότωσε πάνω από 30 μαχητές στη Khan Yunis, μεταξύ άλλων στην περιοχή Hamad, στην κεντρική Γάζα και στην περιοχή Beit Hanun, βόρεια.
Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε πως τουλάχιστον 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις κατά μήκος της Λωρίδας της Γάζας χθες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης