Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι θα γίνει εάν η Γαλλία στείλει στρατό στην Ουκρανία; - Medvedev: Εύκολη η καταστροφή τους - Γκιλοτίνα για το Παρίσι

Τι θα γίνει εάν η Γαλλία στείλει στρατό στην Ουκρανία; - Medvedev: Εύκολη η καταστροφή τους - Γκιλοτίνα για το Παρίσι
Θα είναι αδύνατο να κρύψει κανείς τον μαζικό θάνατο επαγγελματιών Γάλλων στρατιωτών υπογράμμισε ο Medvedev
(upd) Εάν η Γαλλία στείλει στρατό στην Ουκρανία, τότε η καταστροφή τους θα είναι προτεραιότητα για τον ρωσικό στρατό υποστήριξε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
«Η καταστροφή των Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία, εάν πράγματι εμφανιστούν εκεί, θα είναι προτεραιότητα και όχι η πιο δύσκολη αποστολή για το ρωσικό στρατό» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev, αναφέροντας πάντως πως η ήττα των γαλλικών λεγεώνων, θα ισοδυναμεί με γκιλοτίνα για το Παρίσι.
«Στην πραγματικότητα για το καλό της υπόθεσης, θα ήταν ωραίο εάν οι ανήσυχοι Γάλλοι έστελναν μερικά Συντάγματα τους στην γη του Bandera.
Το να κρύψεις έναν τέτοιο αριθμό στρατιωτικού προσωπικού είναι πολύ προβληματικό, και εν τέλει η συστηματική καταστροφή τους δεν θα είναι το πιο δύσκολο, αλλά ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο.
Αλλά ποιο θα ήταν το όφελος» διερωτάται ο Medvedev, ο οποίος υποστηρίζει πως «για τη γαλλική ηγεσία αυτό θα ισοδυναμεί με γκιλοτίνα» καθώς θα είναι αδύνατο να κρύψει κανείς τον μαζικό θάνατο επαγγελματιών Γάλλων στρατιωτών.

Ένα καλό μάθημα

«Για το κοκόρια της γαλλικής ηγεσίας αυτό θα ισοδυναμεί με γκιλοτίνα.
Θα τους κομματιάσουν οι συγγενείς των θυμάτων και οι μοχθηροί εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης δεδομένου ότι η Γαλλία δεν είναι σε πόλεμο με τη Ρωσία.
Αλλά αυτό θα είναι ένα καλό μάθημα και για τους υπόλοιπους «ανήσυχους» ηλίθιους στην Ευρώπη» τονίζει ο Medvedev.
Σημειώνεται πως ο Sergey Naryshkin, επικεφαλής της Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών Ρωσίας υποστήριξε ότι η Γαλλία ετοιμάζει απόσπασμα 2.000 στρατιωτών, το οποίο πρόκειται να σταλεί στην Ουκρανία.

Δύναμη 2.000 στρατιωτών

«Η σημερινή ηγεσία της Γαλλίας, δεν ενδιαφέρεται για τους θανάτους απλών Γάλλων ή για τις ανησυχίες των στρατηγών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται ήδη ένα απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία.
Αρχικά, θα περιλαμβάνει περίπου 2.000 στρατιώτες» υποστήριξε ο Naryshkin.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής εξωτερικής υπηρεσίας πληροφοριών, ο γαλλικός στρατός «φοβάται ότι μια τόσο μεγάλη στρατιωτική μονάδα δεν μπορεί να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί στην Ουκρανία απαρατήρητη».
«Θα γίνει έτσι νόμιμος στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
Αυτό σημαίνει ότι θα υποστεί τη μοίρα όλων των Γάλλων που ήρθαν στην Ουκρανία… τον θάνατο.
Μετά από μια διάσκεψη για την Ουκρανία στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος Macron δεν απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Ορκίστηκε επίσης ότι τα δυτικά κράτη θα «κάνουν ότι χρειάζεται» για να αποτρέψουν τη νίκη της Ρωσίας σε αυτή τη σύγκρουση.

Ο Kuleba (Ουκρανός ΥΠΕΞ) μεταφράζει… Macron: Τι εννοούσε με την αποστολή στρατού

Να ερμηνεύσει τι ήθελε να πει ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron σχετικά με την αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία επιχειρεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Dmitry Kuleba, τη στιγμή που οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες αναφέρουν πως η Γαλλία ετοιμάζει ένα στρατιωτικό σώμα προς αποστολή στη ζώνη των στρατιωτικών συγκρούσεων.
Όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Kuleba υποστηρίζει ότι αυτό που εννοούσε ο Macron σχετικά με την αποστολή Γάλλων στρατιωτών αφορά, την προετοιμασία, δηλαδή την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία και όχι στο εξωτερικό.
«Όταν ο Macron μίλησε για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πανικοβλήθηκαν.
Ο Macron αναφερόταν μόνο στη δυνατότητα εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών απευθείας στην Ουκρανία και όχι εκτός της χώρας, όπως συμβαίνει τώρα» λέει ο Kuleba.
Μάλιστα ο Ουκρανός ΥΠΞΕ επισημαίνει ότι το Κίεβο δεν υπέβαλε ποτέ αίτημα για αποστολή στρατιωτικού προσωπικού, σημειώνοντας ότι αυτό που χρειάζεται η Ουκρανία είναι πυρομαχικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης