Τελευταία Νέα
Διεθνή

Le Figaro: Ο γαλλικός στρατός θα ηττηθεί στην Ουκρανία απέναντι στους Ρώσους

Le Figaro: Ο γαλλικός στρατός θα ηττηθεί στην Ουκρανία απέναντι στους Ρώσους
Ο γαλλικός στρατός δεν έχει τα μέσα σήμερα για να διεξάγει έναν συμβατικό πόλεμο απέναντι στη Ρωσία υποστηρίζει η Le Figaro
Ο γαλλικός στρατός δεν έχει αρκετή εμπειρία και πόρους για να πολεμήσει ενάντια στα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, αυτή τη γνώμη εξέφρασε ο αρθρογράφος της Le Figaro, Renaud Girard.
«Οι Ρώσοι στρατιώτες…έχουν μια συγκεκριμένη μαχητική εκπαίδευση, αφού συμμετείχαν άμεσα σε μια πλήρη στρατιωτική σύγκρουση.
Τα τελευταία δέκα χρόνια, τα γαλλικά στρατεύματα έχουν πολεμήσει μόνο με ισλαμιστές ριζοσπάστες που κυκλοφορούσαν με σανδάλια»
Όπως σημείωσε η Le Figaro, οι λόγοι για την αναπόφευκτη αποτυχία της γαλλικής επέμβασης δεν βρίσκονται μόνο στην ανεπαρκή εμπειρία των Γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στους περιορισμένους πόρους τους.
Οι 20.000 στρατιώτες που υποσχέθηκε ο αρχηγός των χερσαίων δυνάμεων Pierre Chille δεν επαρκούν σαφώς για να αντιμετωπίσουν την ισχυρή ρωσική δύναμη 650.000 στην Ουκρανία.
«Έχει ο γαλλικός στρατός σήμερα τα μέσα για να διεξαγάγει έναν συμβατικό πόλεμο με τη Ρωσία;
Η απάντηση είναι αρνητική.
Η Γαλλία είναι ικανή να διεξάγει στοχευμένες επιχειρήσεις μόνο στο εξωτερικό» τόνισε η Figaro.
Ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε τον Φεβρουάριο ότι η ΕΕ συμφώνησε να δημιουργήσει έναν «ένατο συνασπισμό για βαθιά χτυπήματα» - προμηθεύοντας την Ουκρανία με πυραύλους μεσαίου και μεγάλου βεληνεκούς.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ηγέτες των δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συναίνεση, «αλλά τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».
Είπε επίσης ότι η Γαλλία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τη Ρωσία «να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης