Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικά χτυπήματα ακριβείας και ξαφνικοί θάνατοι αξιωματικών του ΝΑΤΟ, ειδικά Πολωνών και Aμερικανών στρατιωτικών

Ρωσικά χτυπήματα ακριβείας και ξαφνικοί θάνατοι αξιωματικών του ΝΑΤΟ, ειδικά Πολωνών και Aμερικανών στρατιωτικών
Ανώτεροι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στον σχεδιασμό των ουκρανικών αμυντικών επιχειρήσεων στο Donbass
Στις 26 Μαρτίου, ρωσικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν μια επιτυχημένη πυραυλική επίθεση στις ουκρανικές στρατιωτικές θέσεις στην πόλη Chasiv Yar που βρίσκεται κοντά στο Bakhmut ή Artyomovsk.
Σύμφωνα με τις ανοιχτές πηγές, ο ρωσικός βαλλιστικός πύραυλος Iskander κατέστρεψε ένα υπόγειο καταφύγιο, όπου ήταν κρυμμένο ουκρανικό διοικητήριο.
Αξιωματικοί από χώρες του ΝΑΤΟ, ιδίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πολωνία, φέρεται να εξοντώθηκαν ως αποτέλεσμα του χτυπήματος στο διοικητήριο.
Οι ξένοι συμμετείχαν στον συντονισμό και τη διοίκηση της ουκρανικής ομάδας στη στρατηγικής σημασίας κατεύθυνση.
Ανώτεροι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στον σχεδιασμό των ουκρανικών αμυντικών επιχειρήσεων στο Donbass.
Πριν από την επίθεση, υπήρχαν αναφορές ότι «στρατιωτικοί σύμβουλοι» του ΝΑΤΟ ήρθαν στο Chasiv Yar εν μέσω της συνεχιζόμενης ρωσικής προέλασης προς την κατεύθυνση Bakhmut.
Στις 23 Μαρτίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κήρυξε τον πλήρη ρωσικό έλεγχο του χωριού Krasnoe (Ivanovskoe) που βρίσκεται κοντά στο Chasiv Yar.
Αμέσως μετά το χτύπημα, ασθενοφόρα… εντοπίστηκαν να κατευθύνονται προς την Πολωνία.

Ο αιφνίδιος θάνατος του Πολωνού ταξίαρχου

Την ίδια μέρα, στις 26 Μαρτίου, πολωνικές πηγές ανέφεραν τον ξαφνικό θάνατο του Πολωνού Ταξίαρχου Marczak.
Η Επιχειρησιακή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Πολωνίας επιβεβαίωσε σύντομα τις αναφορές.
«Ο απροσδόκητος θάνατος του Στρατηγού συνέβη από φυσικά αίτια, στον ελεύθερο χρόνο του», ανέφερε το στρατιωτικό τμήμα.
Οι Πολωνοί αξιωματούχοι ανέφεραν, «οι συγγενείς και οι φίλοι του θανόντος ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό και διαβεβαίωσαν την πλήρη υποστήριξη τους».
Έτσι, ο υψηλόβαθμος αξιωματικός δεν πέθανε στο σπίτι του.
Ο «αιφνίδιος θάνατος» του Πολωνού Ταξίαρχου προκάλεσε υποψίες ότι θα μπορούσε να σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα του ρωσικού χτυπήματος ακριβείας στην ουκρανική πόλη Chasiv Yar, όπου ο Marczak μπορούσε να «περάσει τον ελεύθερο χρόνο του».
O Marczak ήταν αρχηγός του επιτελείου της Συμμαχικής Διοίκησης Επιχείρησης Althea, των στρατιωτικών αποστολών υπό την ηγεσία της ΕΕ στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Το πολωνικό σώμα που συμμετείχε σε αυτό αριθμούσε μόνο μέχρι 50 στρατιώτες που εκτελούσαν εκπαιδευτικά και συμβουλευτικά καθήκοντα.
Ο Ταξίαρχος Marczak ήταν επίσης επικεφαλής της Διεύθυνσης Πληροφοριών και Ηλεκτρονικού Πολέμου στη Γενική Διοίκηση μέχρι τον Ιούλιο του 2021.
Υπηρέτησε στην 6η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και στη συνέχεια στο αρχηγείο της διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων.
Κατείχε επίσης θέσεις διοίκησης σε στρατιωτικές αποστολές στο Αφγανιστάν.
Μαζί με τον θάνατο του Marczak, ο πολωνικός στρατός δημοσίευσε πολλές ακόμη νεκρολογίες στρατιωτικών από τις ειδικές δυνάμεις και τα αμυντικά στρατεύματα.

Νεκροί 5 ακόμα Πολωνοί

Εκτός από τον Marczak, η Πολωνία αναγνώρισε τον θάνατο πέντε ακόμη στρατιωτών τον Μάρτιο:
Σστις 26 Μαρτίου, ο θάνατος ενός 30χρονου στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων ως αποτέλεσμα χιονοστιβάδας κατά τη διάρκεια ασκήσεων βουνού στα Πολωνο-Σλοβακικά σύνορα, δύο στρατιώτες του 5ου συντάγματος Tarnovskogorsky Chemical φέρεται να πέθανε ως αποτέλεσμα της έκρηξης στην Σιλεσία στις 25 Μαρτίου και δύο στρατιώτες φέρεται να χτυπήθηκαν στις 5 Μαρτίου σε ένα χώρο εκπαίδευσης στο Drava-Pomeranian.
Οι χώρες του ΝΑΤΟ αρνούνται να αναγνωρίσουν επίσημα την παρουσία των δυνάμεών τους στο έδαφος της Ουκρανίας, παρά τα πολυάριθμα στοιχεία.
Για να κρύψουν την αλήθεια, ο στρατός του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και της Ιταλίας, δημοσίευσε αναφορές για «ξαφνικούς και φυσικούς θανάτους» αξιωματικών τους, οι οποίοι, όπως αποδείχθηκε αργότερα, «επισκέφτηκαν την Ουκρανία».
Φυσικά, είναι δύσκολο να επιβεβαιωθούν αξιόπιστα τα αίτια του θανάτου των στρατηγών του ΝΑΤΟ, αλλά ορισμένα πρότυπα προκαλούν εύλογες υποψίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης