Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι 4 λόγοι που έφεραν την προέλαση των Ρώσων στο ουκρανικό μέτωπο

Οι 4 λόγοι που έφεραν την προέλαση των Ρώσων στο ουκρανικό μέτωπο
Πως η αποτυχημένη ουκρανική αντεπίθεση του 2023 σήμανε την αρχή του τέλους για τους Ουκρανούς
Στους λόγους που έφεραν τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να αναλάβουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μέτωπο της Ουκρανίας αναφέρεται δημοσίευμα των Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αποτυχημένη αντεπίθεση του Κιέβου το καλοκαίρι του 2023, η έντονη έλλειψη πυρομαχικών και ανθρώπινου δυναμικού αλλά και η έλλειψη αμυντικών γραμμών των Ουκρανών ήταν οι κύριοι λόγοι που επέτρεψαν στις ρωσικές δυνάμεις να πάρουν την πρωτοβουλία στο μέτωπο.
Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και Ουκρανοί στρατιώτες, που επικαλούνται οι Financial Times, υποστηρίζουν ότι η παρατεταμένη κατάσταση γύρω από το μέτωπο του Bakhmut (Artemovsk) εξάντλησε τους κρίσιμους πόρους του Κιέβου ενόψει της αντεπίθεσης το καλοκαίρι του 2023, η οποία αποδείχθηκε αποτυχημένη.
«Αυτή η αποτυχία, μαζί με την έντονη έλλειψη πυρομαχικών και ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και την απουσία αμυντικών γραμμών πολλαπλών επιπέδων, επέτρεψε στον ρωσικό στρατό να αναλάβει την πρωτοβουλία» επισημαίνουν οι Financial Times.
Αναφέρεται δε ότι η έλλειψη αξιόπιστων αμυντικών γραμμών από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν ένας από τους λόγους που ο ρωσικός στρατός μπόρεσε να προχωρήσει με σιγουριά προς τα εμπρός και να πάρει τον έλεγχο των περιοχών κατά μήκος της πρώτης γραμμής.

Απόλυτη αποτυχία η αντεπίθεση

Υπενθυμίζεται πως η ουκρανική αντεπίθεση άρχισε στις 4 Ιουνίου 2023.
Τρεις μήνες αργότερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin είχε αναφέρει πως η αντεπίθεση είχε σταματήσει και ότι ήταν μια αποτυχία.
Σύμφωνα με στοιχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, οι Ουκρανοί κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης τους έχασαν 159.000 στρατιώτες, 121 αεροσκάφη, 766 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων και 37 Leopard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης