Τελευταία Νέα
Διεθνή

Budanov (GUR) στην Washington Post: Αρχές Ιουνίου οι Ρώσοι ετοιμάζουν σαρωτική αντεπίθεση με στόχο πλήρη κατάληψη των περιφερειών Donetsk, Luhansk

Budanov (GUR) στην Washington Post: Αρχές Ιουνίου οι Ρώσοι ετοιμάζουν σαρωτική αντεπίθεση με στόχο πλήρη κατάληψη των περιφερειών Donetsk, Luhansk
Η Ρωσία θα ξεκινήσει μια «μεγάλη επίθεση τον Ιούνιο του 2024 με στόχο την κατάληψη όλων των περιφερειών Luhansk και Donetsk
Ο αρχηγός της Ουκρανικής Κύριας Διεύθυνσης Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) Αντιστράτηγος Kyrylo Budanov τόνισε ότι η ρωσική επιθετική προσπάθεια που προέβλεπαν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι θα ξεκινήσει πιθανότατα τον Ιούνιο του 2024.
Ο Budanov δήλωσε σε άρθρο της 17 Απριλίου στην Washington Post ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει μια «μεγάλη επίθεση τον Ιούνιο του 2024 με στόχο την κατάληψη όλων των περιφερειών Luhansk και Donetsk.
Όπως είπε, οι ρωσικές δυνάμεις θα προσπαθήσουν να επιτύχουν κέρδη στο πεδίο της μάχης καθ' όλη τη διάρκεια του 2024 ως μέρος των προσπαθειών να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων της Δύσης.
Ο Kyrylo Budanov είχε προβλέψει προηγουμένως ότι μια μελλοντική μεγάλη ρωσική επίθεση θα ξεκινούσε στα τέλη Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου 2024, και είναι αξιοσημείωτο ότι ο Budanov έχει τώρα περιορίσει την πρόβλεψή του στον Ιούνιο και εντόπισε τον πιθανό στόχο της ρωσικής επίθεσης.
Προηγούμενες μεγάλες ρωσικές επιθετικές προσπάθειες είχαν ομοίως στόχο την κατάληψη των υπόλοιπων περιφερειών του Luhansk και Donetsk.
Ουκρανοί αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky, προειδοποίησαν πρόσφατα για την απειλή μιας πιθανής μελλοντικής ρωσικής χερσαίας επίθεσης με στόχο την πόλη του Kharkiv.
Οι Ουκρανοί έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι η βοήθεια των ΗΠΑ είναι ζωτικής σημασίας για την ικανότητα της Ουκρανίας να αμυνθεί έναντι πιθανών μελλοντικών ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων το καλοκαίρι του 2024.
Το αμερικανικό ISW συνεχίζει να εκτιμά ότι οι τρέχουσες ελλείψεις πυροβολικού και αεράμυνας της Ουκρανίας που προκύπτουν από την έλλειψη βοήθειας των ΗΠΑ επιτρέπουν στις ρωσικές δυνάμεις να κάνουν τακτικές προόδους και ότι οι μελλοντικές ρωσικές επιθέσεις μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχουν πολύ μεγάλα κέρδη εάν οι ΗΠΑ συνεχίσουν να μην υποστηρίζουν την Ουκρανία.
Ο Kyrylo Budanov δήλωσε επίσης στις 17 Απριλίου ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να αντιμετωπίσει μελλοντικές ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις συνεχίζοντας τα χτυπήματα εναντίον ρωσικών στρατιωτικών στόχων εντός της Ρωσίας.
Ο Budanov δήλωσε στην Washington Post ότι το GUR σχεδιάζει να χτυπήσει τη ρωσική αμυντική βιομηχανική βάση (DIB) και κρίσιμους στρατιωτικούς στόχους, όπως αεροδρόμια και θέσεις διοίκησης και ελέγχου, ως απάντηση στην προβλεπόμενη επίθεση της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2024.
Ο Kyrylo Budanov δήλωσε ότι αυτά τα χτυπήματα έχουν σκοπό να δείξουν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Putin δεν μπορεί «να προστατεύσει τον ρωσικό πληθυσμό από τον πόλεμο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης