Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Απρόβλεπτες συνέπειες» μίας σύγκρουσης Ιράν - Ισραήλ - Συμμαχία της Τεχεράνης με υπερδυνάμεις

«Απρόβλεπτες συνέπειες» μίας σύγκρουσης Ιράν - Ισραήλ - Συμμαχία της Τεχεράνης με υπερδυνάμεις
To Ιράν βασίζεται περισσότερο στην ιδεολογία και τα συναισθήματα, παρά στη λογική
Η αντιπαράθεση μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν θα μπορούσε να έχει "απρόβλεπτες συνέπειες, ιδίως για το Ιράν", προειδοποίησε Ιρανοϊσραηλινός ακαδημαϊκός, μιλώντας στο Sky News.
Ο Meir Javedanfar, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Ράιχμαν στο Τελ Αβίβ, δήλωσε: "Είμαι από το Ιράν και πρέπει να σας πω: αυτός ο πόλεμος που διεξάγει το ιρανικό καθεστώς εναντίον του Ισραήλ είναι ενάντια στα συμφέροντα των Ιρανών".
Ο κ. Javedanfar πρόσθεσε: "Βασίζεται περισσότερο στην ιδεολογία και τα συναισθήματα παρά στη λογική.
"Αυτό είναι που κάνει αυτή την αντιπαράθεση επικίνδυνη και γι' αυτό θα μπορούσε να έχει απρόβλεπτες συνέπειες, ειδικά για το Ιράν".

Συμμαχία Ιράν με υπερδυνάμεις

Ο κ. Javedanfar δήλωσε ότι ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Khamenei, "πάσχει ταυτόχρονα από ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας και ανωτερότητας".
Και πρόσθεσε: "Έχει σύμπλεγμα ανωτερότητας επειδή, για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, η χώρα του και το καθεστώς του βρίσκεται σε συμμαχία με υπερδυνάμεις.
"Αυτές οι υπερδυνάμεις είναι η Κίνα και η Ρωσία.
"Αυτό έχει δώσει μεγάλη ώθηση στην αίσθηση αυτοπεποίθησής του".
Ωστόσο, ο κ. Javedanfar δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία "αισθάνεται ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας επειδή η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς" "υποτίθεται ότι ήταν ένα χτύπημα κατά του κράτους του Ισραήλ" και "υποτίθεται ότι θα υπονόμευε το Ισραήλ με πρωτοφανή τρόπο".
Αλλά "με κάποιο τρόπο μετατράπηκε σε ένα έπος που κατέληξε να πληγώσει και να σκοτώσει αξιωματούχους του ιρανικού καθεστώτος στη Συρία και αλλού", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης