Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η δήμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας, είναι ένα παράλογο βήμα από τις ΗΠΑ

Ρωσία: Η δήμευση των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας, είναι ένα παράλογο βήμα από τις ΗΠΑ
Τι δήλωσε η γερουσιαστής Ekaterina Altabaeva
Η δήμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων θα ανοίξει το «κουτί της Πανδώρας», πρόκειται για μία παράλογη κίνηση από τις αμερικανικές αρχές, υπονομεύοντας τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, στο RIA Novosti το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 .
Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε με πλειοψηφία νομοσχέδιο που περιλαμβάνει διάταξη για τη δήμευση κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπέρ της Ουκρανίας .
Το νομοσχέδιο θα αποσταλεί στη Γερουσία προς κύρωση.
«Η κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων είναι ένα βήμα, μία ενέργεια που ανοίγει ένα «κουτί της Πανδώρας» είναι σαφές ότι υπάρχουν αμερικανικά assets στη Ρωσική Ομοσπονδία για τα οποία θα ληφθούν αντίποινα, αν και αυτό δεν θα ωφελήσει τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις
Βρίσκονται ήδη στο χαμηλότερο σημείο.
Αυτό, φυσικά, βλάπτει τη φήμη των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αυτό είναι σίγουρα ένα εντελώς παράλογο βήμα από χρηματοπιστωτική και οικονομική άποψη.
Το νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις για τη δήμευση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένης της «απαγόρευσης για την αποδέσμευση κρατικών περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας», «την αρχή της παροχής αποζημίωσης στην Ουκρανία με τη χρήση των κατασχεμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων» και «τη χρήση περιουσιακών στοιχείων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης