Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συστημική… τάση κατάρρευσης Ουκρανών - Τι συνέβη με την 115η μηχανοποιημένη ταξιαρχία

Συστημική… τάση κατάρρευσης Ουκρανών - Τι συνέβη με την 115η μηχανοποιημένη ταξιαρχία
Άχρηστα τα όπλα δισεκατομμυρίων δολαρίων αν δεν τα χρησιμοποιήσουν οργανωμένες και ξεκούραστες μονάδες του ουκρανικού στρατού
Για μια δυσάρεστη τάση στον ουκρανικό στρατό κάνει λόγο το Forbes, επισημαίνοντας πως πυκνώνουν οι περιπτώσεις κατάρρευσης… ουκρανικών ταξιαρχιών στο ανατολικό μέτωπο.
«Τα άσχημα νέα είναι ότι όλα όσα συνέβησαν στην 115η μηχανοποιημένη ταξιαρχία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται να έχουν συστημικό χαρακτήρα.
Αυτή είναι η δεύτερη ουκρανική μονάδα που καταρρέει στο ανατολικό μέτωπο τις τελευταίες εβδομάδες» αναφέρει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται τον Nikolai Melnik, διοικητή της 47ης ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ο οποίος υποστήριξε πως αν και η 115η ταξιαρχία έπρεπε να πάρει τη θέση της μονάδας του, «κάτι πήγε στραβά» και μερικά από τα στρατεύματα… τράπηκαν σε φυγή.
Σύμφωνα με το Forbes, η πρώτη ταξιαρχία που απέτυχε ήταν η 67η μηχανοκίνητη ταξιαρχία, η οποία πολεμούσε στο μέτωπο του Chasiv Yar… μέχρι που άρχισαν οι εσωτερικές διαμάχες στο διοικητικό της επιτελείο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι τα νέα όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων που αναμένονται στην Ουκρανία, μετά την έγκριση του νέου στρατιωτικού πακέτου βοήθειας από τις ΗΠΑ… θα είναι άχρηστα, εκτός και εάν υπάρξουν αρκετές, οργανωμένες και ξεκούραστες στρατιωτικές μονάδες για να τα χρησιμοποιήσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης