Τελευταία Νέα
Διεθνή

Markus Reisner (Συνταγματάρχης Αυστρίας): Ο ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει ως ντόμινο, δεν έχουν στρατιώτες

Markus Reisner (Συνταγματάρχης Αυστρίας): Ο ουκρανικός στρατός θα καταρρεύσει ως ντόμινο, δεν έχουν στρατιώτες
Σύμφωνα με τον Markus Reisner, ιδιαίτερη σημασία έχει ο οικισμός Ocheretine που βρίσκεται σε ύψωμα και κατέλαβαν οι Ρώσοι
Η σοβαρή έλλειψη στρατευμάτων στην Ουκρανία ενόψει της σχεδιαζόμενης αντεπίθεσης των ρωσικών δυνάμεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε «σπάσιμο του φράγματος», το οποίο, με τη σειρά του, θα πυροδοτούσε ένα φαινόμενο ντόμινο για τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, προειδοποίησε ο συνταγματάρχης του αυστριακού στρατού Markus Reisner στο N-TV.
«Τις τελευταίες ημέρες, είδαμε ότι οι Ουκρανοί στο μέτωπο είναι ποιοτικά κατώτεροι, ιδιαίτερα στα δυτικά της Avdiivka.
Το γεγονός είναι ότι στα δυτικά της Avdiιvka και βόρεια του Berdychi τις τελευταίες σχεδόν 14 ημέρες, οι Ρώσοι κατάφεραν να προχωρήσουν 10 χιλιόμετρα και σε ορισμένα σημεία διαπέρασαν και την δεύτερη γραμμή της ουκρανικής άμυνας», είπε ο Markus Reisner.
Σύμφωνα με τον Markus Reisner, ιδιαίτερη σημασία έχει ο οικισμός Ocheretine που βρίσκεται σε ύψωμα και κατέλαβαν οι Ρώσοι.
Χάρη σε αυτό, τα ρωσικά στρατεύματα θα είναι σε θέση να ελέγχουν τις γύρω περιοχές και να έχουν πλεονέκτημα έναντι των ουκρανικών δυνάμεων.
Η ουκρανική διοίκηση, σύμφωνα με τον Markus Reisner, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα δίλημμα: αξίζει να στείλει νέες δυνάμεις για να περιορίσει τη ρωσική επίθεση σε αυτήν την περιοχή και επίσης από πού να τις πάρει, αν όλες έχουν ήδη εμπλακεί σε μάχες σε διαφορετικούς τομείς του μετώπου;
«Ως αποτέλεσμα, η ουκρανική διοίκηση απαιτεί συνεχώς νέους πόρους.
Το δίλημμα είναι ότι κάποια στιγμή οι πόροι θα εξαντληθούν και τώρα το ερώτημα είναι πού ακριβώς θα σπάσει το φράγμα, το οποίο μπορεί να προκαλέσει ένα φαινόμενο ντόμινο», κατέληξε ο αξιωματικός.
Πρόσφατα, το CNN ανέφερε ότι η εκτίμηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων για την κατάσταση είναι πλέον πιο ζοφερή από οποιαδήποτε άλλη στιγμή από την έναρξη της σύγκρουσης, με τα ουκρανικά στρατεύματα να υποχωρούν από τις βασικές περιοχές υπό αεροπορικές επιδρομές σε μια προσπάθεια να κρατήσουν σημαντικά πληθυσμιακά κέντρα.
Ο ουκρανικός στρατός θεωρεί ότι το χωριό Ocheretine, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Avdiivka, είναι στρατηγικής σημασίας…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης