Τελευταία Νέα
Διεθνή

Herrmann (ΥΠΕΣ Βαυαρίας): Επιδόματα τέλος για τους Ουκρανούς πρόσφυγες στη Γερμανία - Υποχρεούνται να επιστρατευθούν

Herrmann (ΥΠΕΣ Βαυαρίας): Επιδόματα τέλος για τους Ουκρανούς πρόσφυγες στη Γερμανία - Υποχρεούνται να επιστρατευθούν
«Θέλουμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία όσο μπορούμε, αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν μπόνους για όσους εγκαταλείπουν» τονίζει ο ΥΠΕΣ του γερμανικού κρατιδίου
Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Joachim Herrmann εκτίμησε ότι είναι απαραίτητο να σταματήσει άμεσα η χορήγηση επιδομάτων σε Ουκρανούς που βρίσκονται στο έδαφος της Γερμανίας και υποχρεούνται να εκπληρώσουν στρατιωτική θητεία πίσω στην πατρίδα τους.
«Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην πληρώνουμε επιδόματα σε τέτοιους πολίτες, ειδικά σε άνδρες, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι υποχρεωμένοι να κάνουν στρατιωτική θητεία στην πατρίδα τους, την Ουκρανία», τόνισε σχετικά ο Herrmann στο τηλεοπτικό κανάλι Welt.
Αυτοί οι άνδρες, είπε, χρειάζονται για την προστασία της Ουκρανίας.
«Θέλουμε να υποστηρίξουμε την Ουκρανία όσο μπορούμε, αλλά δεν μπορούν να υπάρχουν, ας πούμε, μπόνους για όσους εγκαταλείπουν», τόνισε ο επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της Βαυαρίας.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες στρατεύσιμοι από την Ουκρανία στη Γερμανία που «λαμβάνουν χρήματα εδώ και έτσι δεν μπορούν να υπερασπιστούν την Ουκρανία», πιστεύει ο Herrmann.

«Δεν είναι σαφές γιατί απολαμβάνουν περισσότερα προνόμια οι Ουκρανοί πρόσφυγες»

«Δεν είναι σαφές γιατί πρέπει να λαμβάνουν περισσότερα από αυτά που λαμβάνει συνήθως ένας αιτών άσυλο. Και αυτό οδηγεί στο γεγονός ότι ακριβώς χάρη σε αυτά τα πολύ σημαντικά χρήματα από τους Γερμανούς πολίτες, δεν έχουν τόσο έντονη επιθυμία να αναζητήσουν αμέσως δουλειά», δήλωσε.
Η ΕΕ δεν έχει μια αρχή ίσης κατανομής των Ουκρανών προσφύγων στις ευρωπαϊκές χώρες.
«Και η γερμανική κυβέρνηση, όπως φαίνεται, επίσης δεν κάνει καμία προσπάθεια. Αυτό οδηγεί στο να υπάρχουν τώρα περίπου είκοσι φορές περισσότεροι Ουκρανοί στη Γερμανία από ό,τι στη Γαλλία», κατέληξε ο Hermann.
Νωρίτερα, το περιοδικό Der Spiegel, αναφερόμενο στην απάντηση του ομοσπονδιακού γερμανικού Υπουργείου Εσωτερικών στον βουλευτή της Bundestag από την παράταξη των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης Alexander Trom, γνωστοποίησε ότι ο αριθμός των Ουκρανών που έφτασαν στη Γερμανία από τον Φεβρουάριο του 2022 ξεπέρασε τους 1,6 εκατομμύρια ανθρώπους.
Σε αντίθεση με τους αιτούντες άσυλο από άλλες χώρες, οι Ουκρανοί στη Γερμανία έχουν ειδικό καθεστώς και λαμβάνουν κρατικά επιδόματα.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης, περίπου 700 χιλιάδες Ουκρανοί λαμβάνουν επί του παρόντος επιδόματα από τις αρχές του Βερολίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης