Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξαγορά - μαμούθ στη Βρετανία: Σε Τσέχο δισεκατομμυριούχο η ιστορική Royal Mail

Εξαγορά - μαμούθ στη Βρετανία: Σε Τσέχο δισεκατομμυριούχο η ιστορική Royal Mail
Το deal για την εξαγορά των ιστροικών ταχυδρομείων ανέρχεται στα 5,3 δισ. λίρες
Η βρετανική εταιρεία International Distributions Services (IDS) αποδέχτηκε την προσφορά του Τσέχου δισεκατομμυριούχου Daniel Krshetinsky, προκειμένου να μεταβιβάσει τα ιστορικά ταχυδρομεία της Royal Mail.
Για μια εταιρεία με ιστορία 500 ετών, αλλά με σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, ο κ. Krshetinsky προσφέρθηκε να πληρώσει 5,3 δισεκατομμύρια βρετανικές λίρες , συμπεριλαμβανομένων των σωρευμένων χρεών.
Το EP Group του Daniel Krshetinsky κατέχει ήδη το 27,6% της Royal Mail.
Για το υπόλοιπο σχεδόν 73%, ο αγοραστής είναι διατεθειμένος να πληρώσει περί τις 370 πένες ανά μετοχή.
Οι μετοχές της IDS αντέδρασαν στην είδηση ​​με άνοδο 3%, φτάνοντας στις 331 πένες ανά μετοχή.
Η Royal Mail, η οποία ιδιωτικοποιήθηκε το 2013, έκλεισε το τελευταίο οικονομικό έτος της με ζημία 348 εκατομμυρίων λιρών.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η εταιρεία θα συνεχίσει να παραδίδει δέματα και γράμματα πρώτης κατηγορίας σε όλα τα μέρη της χώρας έξι ημέρες την εβδομάδα έναντι πάγιας αμοιβής για τουλάχιστον άλλα πέντε χρόνια.
Επιπλέον, ο νέος ιδιοκτήτης συμφωνεί να διατηρήσει τον βασικό μισθό και το την αποζημίωση στα τωρινά επίπεδα για τουλάχιστον δύο, ακόμη, χρόνια.
Για τα επόμενα τρία χρόνια, ο ιδιοκτήτης δεσμεύεται να μην τροποιήσει το εμπορικό σήμα ή τη δομή ιδιοκτησίας της Royal Mail και να διατηρήσει την έδρα και τη φορολογική του κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η συμφωνία πρέπει ακόμα να εγκριθεί από τους μετόχους της IDS σε γενική συνέλευση που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, η συμφωνία θα τεθεί στο μικροσκόπιο των εποπτικών αρχών της βρετανικής κυβέρνησης και μπορεί να μπλοκαριστεί εάν οι όροι της αντίκεινται τον Νόμο Εθνικής Ασφάλειας και Επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης