Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Μετανάστες μαχαίρωσαν και σκότωσαν στρατιώτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Πολωνία: Μετανάστες μαχαίρωσαν και σκότωσαν στρατιώτη στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Σκοπεύει μάλιστα να ζητήσει από τη Λευκορωσία να της παραδώσει τον δολοφόνο 
Σχετικά Άρθρα
Ένας Πολωνός στρατιώτης πέθανε την Πέμπτη 6/6, λίγες ημέρες αφού τον μαχαίρωσαν στα σύνορα με τη Λευκορωσία μετανάστες που επιχειρούσαν να περάσουν στην ΕΕ, ανακοίνωσε ο στρατός.
Τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών έχουν μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης αφού άρχισαν το 2021 να συγκεντρώνονται εκεί μετανάστες, καθώς τότε η Λευκορωσία, στενή σύμμαχος της Ρωσίας, άνοιξε ταξιδιωτικά γραφεία στη Μέση Ανατολή προσφέροντας ένα νέο «διάδρομο» την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την ενέργεια αυτή, λέγοντας ότι στόχος της ήταν να δημιουργήσει κρίση.
Ο Ματέους (μόνο το μικρό όνομά του ανακοινώθηκε), στρατιώτης της 1ης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων, μαχαιρώθηκε από μετανάστες που προσπάθησαν να περάσουν τον φράχτη στα σύνορα, στα τέλη Μαΐου.
«Παρά τη βοήθεια που του παρασχέθηκε στο σημείο της εγκληματικής επίθεσης στα σύνορα με τη Λευκορωσία και τις προσπάθειες των γιατρών, δεν κατέστη δυνατόν να σωθεί η ζωή του», ανέφερε ο στρατός.
Τις προηγούμενες εβδομάδες καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα και οι συνοριοφύλακες ανέφεραν μια σειρά βίαιων περιστατικών.
«Ζητάμε από τις αρχές (της Λευκορωσίας) να εντοπίσουν τον δολοφόνο και να τον παραδώσουν στις πολωνικές αρχές», είπε ο υπουργός Εξωτερικών. Αργότερα σήμερα θα επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας στον επιτετραμμένο της Λευκορωσίας, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης