Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Αναπτύσσει μονάδες της αστυνομίας ταραχών καθώς ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται στα σύνορα με τη Λευκορωσία

Πολωνία: Αναπτύσσει μονάδες της αστυνομίας ταραχών καθώς ο αριθμός των μεταναστών αυξάνεται στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Μέτρα, μετά τις συνεχείς επιθέσεις μεταναστών στα σύνορα
Σχετικά Άρθρα

Ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών Tomasz Siemoniak  είπε ότι η μεταναστευτική πίεση στα σύνορα Πολωνίας - Λευκορωσίας έχει διπλασιαστεί από πέρυσι, αφήνοντας την Πολωνία να παλεύει να αντιμετωπίσει το κύμα μεταναστών, ακόμη και όταν η αμερικανική κυβέρνηση παρεμβαίνει για να παράσχει υποστήριξη.
Ο Siemoniak είπε στο Πολωνικό Ραδιόφωνο ότι η αύξηση της πίεσης στα σύνορα είναι πολιτική απόφαση του Μινσκ και της Μόσχας, δηλώνοντας ότι περίπου το 90 τοις εκατό των παραβατών έχουν ρωσικές βίζες.
«Χρησιμοποιούνται κυνικά και από τα δύο καθεστώτα, της Λευκορωσίας και της Ρωσίας, ως στοιχείο επίθεσης στην Πολωνία», είπε, προσθέτοντας ότι «οι κανόνες εμπλοκής θα αλλάξουν» για να αντιμετωπίσουν την κρίση.
«Θα εισαχθούν μονάδες της αστυνομίας ταραχών και οι συνοριοφύλακες και οι στρατιώτες θα εκπαιδευτούν για να αντιμετωπίσουν επιθετικά πλήθη.
Δεν θα επιτρέψουμε στους Πολωνούς στρατιώτες να γίνουν στόχοι βάναυσων πράξεων», τόνισε ο υπουργός.
Ένας Πολωνός αξιωματικός της συνοριακής φρουράς νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι μετά από χτύπημα από κλαδί κατά τη διάρκεια προσπάθειας ομάδας παράνομων μεταναστών να διασχίσουν βίαια τα σύνορα από τη Λευκορωσία.
Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί της 3ης Ιουνίου, κοντά στην πόλη Białowieża, στην ανατολική Πολωνία.
Η ζωή του συνοριοφύλακα δεν κινδυνεύει.
Σύμφωνα με τη συνοριακή αρχή, η επίθεση σημειώθηκε γύρω στις 4 τα ξημερώματα όταν μια ομάδα περίπου 10 επιθετικών ατόμων πέταξαν πέτρες και χοντρά κλαδιά σε Πολωνούς αξιωματικούς, ενώ ορισμένοι χρησιμοποίησαν και σπρέι πιπεριού.
Αυτό το περιστατικό είναι μέρος μιας ανησυχητικής τάσης αύξησης της επιθετικότητας στα σύνορα.
Την περασμένη εβδομάδα, ένας στρατιώτης μαχαιρώθηκε και νοσηλεύτηκε με σοβαρά τραύματα, ενώ δύο άλλοι αξιωματικοί της συνοριακής φρουράς τραυματίστηκαν επίσης σε ξεχωριστές επιθέσεις.
Αυτές οι επιθέσεις ώθησαν τον πρωθυπουργό να ανακοινώσει τη δημιουργία μιας πρόσθετης ζώνης ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία, οι λεπτομέρειες της οποίας οριστικοποιούνται από το υπουργείο Εσωτερικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης