Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιο είναι το πιο φιλορωσικό κόμμα στην Πολωνία; Δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το Civic Platform (PO) κερδίζει τον τίτλο

Ποιο είναι το πιο φιλορωσικό κόμμα στην Πολωνία; Δημοσκόπηση αποκαλύπτει ότι το Civic Platform (PO) κερδίζει τον τίτλο
Ενδιαφέροντα τα ευρήματα της δημοσκόπησης 
Σχετικά Άρθρα

Το φιλελεύθερο Civic Platform (PO), του οποίου ηγείται ο Donald Tusk, θεωρείται ως το πιο «φιλορωσικό» πολιτικό κόμμα στην Πολωνία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (3/6/2024) από την United Surveys για το εμπορικό ραδιόφωνο RMF FM και την καθημερινή Dziennik Gazeta Prawna.
Η δημοσκόπηση ρώτησε τους συμμετέχοντες ποιο πολιτικό κόμμα πιστεύουν ότι είχε τους στενότερους δεσμούς με τη Ρωσία.
Το Civic Platform ήταν στην κορυφή της λίστας με το 30,1% των ερωτηθέντων να το θεωρούν ως το πιο «φιλορώσο», ακολουθούμενο από το κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) με 23 τοις εκατό και το κόμμα της Συνομοσπονδίας με 16,2 τοις εκατό.

Οι ερωτήσεις στους πολίτες

Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν επίσης για τις περιοχές όπου αντιλαμβάνονται τις ρωσικές επιρροές εντός της Πολωνίας.
Η πολιτική θεωρήθηκε ως η πιο επηρεασμένη περιοχή, με το 40,8 τοις εκατό των ερωτηθέντων να επισημαίνουν τις ρωσικές επιρροές, ακολουθούμενο από τον επιχειρηματικό τομέα (31,5 τοις εκατό) και τα μέσα ενημέρωσης (25,7 τοις εκατό).
Επιπλέον, το 20,9 τοις εκατό των συμμετεχόντων είδε ρωσικές επιρροές στο δικαστικό σύστημα, ενώ το 24,6 τοις εκατό δεν προσδιόρισε κανένα τομέα που επηρεάστηκε ειδικά από τη ρωσική παρουσία.
Επιπλέον, όταν ρωτήθηκε ποιο κόμμα θα μπορούσε να διασφαλίσει καλύτερα την ασφάλεια της Πολωνίας, το Civic Platform προηγήθηκε με 27,9%, ακολουθούμενο από το PiS με 25,9% και τη Συνομοσπονδία με 14,2%.
Αυτή η έρευνα αντικατοπτρίζει τη συνεχιζόμενη πολιτική ρητορική και κατηγορίες μεταξύ των κομμάτων στην Πολωνία, ειδικά μετά την εντατικοποίηση αυτών των ισχυρισμών κατά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης