Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zsolt Barthel - Rúzsa (Ούγγρος Υφυπουργός): Χωρίς τα drones και την ψηφιακή υποστήριξη της Δύσης, η Ουκρανία θα είχε εξαφανιστεί

Zsolt Barthel - Rúzsa (Ούγγρος Υφυπουργός): Χωρίς τα drones και την ψηφιακή υποστήριξη της Δύσης, η Ουκρανία θα είχε εξαφανιστεί

Η πολεμική προσπάθεια της Ουκρανίας έχει τεράστια ψηφιακή υποστήριξη από τη Δύση, λέει ο Ούγγρος υπουργός

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς την υποστήριξη των ψηφιακών υπερδυνάμεων, η Ουκρανία θα είχε συνθηκολογήσει εδώ και πολύ καιρό, προειδοποίησε ο Ούγγρος Υφυπουργός Διοίκησης Στρατιωτικής Εθνικής Ασφάλειας στο Υπουργείο Άμυνας, Zsolt Barthel-Rúzsa.
Είπε ότι η κατάσταση στην Ουκρανία υπογραμμίζει την ανάγκη για ανάπτυξη της κυβερνοάμυνας στην Ουγγαρία.
Σύμφωνα με τον πολιτικό, μεγάλο δίλημμα είναι η αποδοχή του κινδύνου εξισορρόπησης ενός ανοιχτού ψηφιακού συστήματος με την ανάγκη για ασφάλεια και άμυνα στον κυβερνοχώρο.
«Αυτές οι συζητήσεις προκύπτουν με κάθε εξέλιξη, καθώς δεν υπάρχει σήμερα εξοπλισμός μάχης, πυραυλικό πυροβολικό ή όχημα που να μην είναι ψηφιοποιημένο», πρόσθεσε ο υφυπουργός.
Είπε ότι είναι ανοιχτό μυστικό ότι και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές στην Ουκρανία χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη.
Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν σχεδόν 10.000 ουκρανικά και ρωσικά drones και στις δύο πλευρές στον εναέριο χώρο ανά πάσα στιγμή και οι απώλειες είναι παρόμοιας τάξης μεγέθους».
Μετά από λίγο, τα πρωτόκολλα και οι συχνότητες επικοινωνίας αυτών των συσκευών γίνονται γνωστά και μπορούν να εξουδετερωθούν.
Ο Zsolt Barthel-Rúzsa τόνισε ότι στις ένοπλες συγκρούσεις, ο μέσος χρόνος μεταξύ της ανάπτυξης μιας νέας συσκευής και της αποτελεσματικής άμυνας εναντίον της ήταν τρεις έως έξι μήνες, αλλά από την αρχή του πολέμου στην Ουκρανία, αυτό το χρονικό διάστημα  σταθερά μειώνεται.

Ψηφιακές υπερδυνάμεις

«Εκτός από την ένοπλη υποστήριξη, υπάρχουν και ψηφιακές υπερδυνάμεις στο παρασκήνιο», σημείωσε ο Υφυπουργός, προσθέτοντας ότι «χωρίς αυτές, οι ουκρανικές δυνάμεις θα είχαν παραδοθεί πριν από δύο χρόνια».
Σημείωσε επίσης ότι, από την ουκρανική σκοπιά, η υπεροχή πληροφοριών της πολιτικής και στρατιωτικής υποστήριξης των ΗΠΑ συμβάλλει τη μεριά τους, καθώς διευκολύνει την ευέλικτη λήψη αποφάσεων.
Ταυτόχρονα, η προσαρμογή των ρωσικών δυνάμεων, καθώς και οι επιτυχημένες τακτικές τους, θα πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη.
Υπάρχει μια εικονική «μάχη στρατηγικών τακτικών» μεταξύ των αντίπαλων πλευρών, πρόσθεσε.
Ο πολιτικός τόνισε ότι στόχοι δεν είναι μόνο στρατιωτικοί.
Πριν από το ξέσπασμα του πολέμου, η ουκρανική ηγεσία, με τη βοήθεια αμερικανικών εταιρειών τεχνολογίας, είχε ανεβάσει δεδομένα σε κυβερνητικούς διακομιστές σε κρυπτογραφημένο σύννεφο δεδομένων για να προστατεύσει τα κυβερνητικά δεδομένα.
«Ως αποτέλεσμα, οι προπολεμικές ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικές υποδομές προκάλεσαν μόνο μικρές, μη σημαντικές απώλειες δεδομένων στους Ουκρανούς», εξήγησε ο Zsolt Barthel-Rúzsa.
Ο Ούγγρος υφυπουργός είπε ότι χάρη σε αυτήν την ψηφιακή βοήθεια η Ουκρανία μπόρεσε να προστατεύσει, για παράδειγμα, το λειτουργικό της δίκτυο στο Διαδίκτυο παρά τον πόλεμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης