Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στην οικονομία - Στο +0,77% ο S&P 500, ο Nasdaq +0,95%

Άνοδος στη Wall, με το βλέμμα στην οικονομία - Στο +0,77% ο S&P 500, ο Nasdaq +0,95%
Θετικά πρόσημα στο αμερικανικό χρηματιστήριο…
Θετικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, με τους επενδυτές να προσπαθούν να χτίσουν θέσεις στο φόντο των συνεχώς νέων ιστορικών υψηλών, ενώ την ίδια στιγμή έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα μάκρο, που αποτελούν κρίσιμο δείκτη για την πορεία της επιχειρηματικής και, γενικά, της οικονομικής δραστηριότητας.
Σημειώνεται πως η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι «κουτσή» επενδυτικά, λόγω της αργίας της 19ης Ιουνίου.
Πιο αναλυτικά ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,49% στις 38.778 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,77% στις 5.473 μον. ενώ ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +0,95% στις 17.857 μον.
Capture_186.JPG
Στο ταμπλό, οι μετοχές της τεχνολογίας Megacap πρωτοστάτησαν στο ράλι του S&P, ενισχύοντας τον κλάδο της πληροφορικής κατά 1,2%.
Η Microsoft σημείωσε άνοδο άνω του 1%, ενώ η Apple έκανε άλμα 2%.
Οι Alphabet, Amazon και Meta Platforms τερμάτισαν επίσης υψηλότερα.
Η Nvidia ανέβηκε σε νέα ιστορικά υψηλά, καθώς η State Street υποστήριξε ότι ο κατασκευαστής τσιπ πιθανότατα θα έχει περισσότερο από 20% στάθμιση στην εξισορρόπηση του αμοιβαίου κεφαλαίου που διαπραγματεύεται στο τεχνολογικό χρηματιστήριο.
Οι μετοχές της Broadcom πρόσθεσαν 5,4% για να φτάσουν σε νέα υψηλά και να αξιοποιήσουν το κέρδος 23% της περασμένης εβδομάδας.

Επιπλέον, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,27% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδα βάσης στο 4,75%.
Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε 2% στα 84,26 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 2,4% στα 80,33 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,8% στα 2.331 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0735 δολ.

Αυτή την εβδομάδα, οι επενδυτές θα αξιολογήσουν εάν το ράλι στις μετοχές μπορεί να συνεχιστεί, με ολοένα περισσότερες ρωγμές να εμφανίζονται στις προοπτικές της αγοράς.
«Υπάρχουν πραγματικά αυτά τα δύο θέματα… οι επενδυτές προσπαθούν να παίξουν φέτος» είπε η Shannon Saccocia της NB Private.
«Το ένα ήταν το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης και το άλλο η ιδέα της παραγωγής, της ανανέωσης και, ειλικρινά, της συνεχιζόμενης ισχυρής οικονομικής ανάπτυξης».
«Βλέπουμε λίγο πιο αδύναμα οικονομικά δεδομένα και ίσως αυτή η... επανεπιτάχυνση από κατασκευαστική και βιομηχανική άποψη κινείται πιο αργά από αυτό που βλέπουμε σε σχέση με την τεχνητή νοημοσύνη» πρόσθεσε.
Στο μεταξύ, η Goldman Sachs ανέβασε τον στόχο για τον δείκτη S&P 500 στις 5.600 μον., επικαλούμενη την ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας πέντε αμερικανικών τεχνολογικών κολοσσών.

Στα μάκρο, ο δείκτης που μετράει τη μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη ενισχύθηκε 9 μονάδες τον Ιούνιο, αλλά παρέμεινε σε αρνητικό έδαφος στις -6 μονάδες.
Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν ότι ο δείκτης Empire State θα αυξηθεί οριακά στις -10,5 μονάδες.
Μετρήσεις κάτω από το μηδέν δείχνουν ότι ο κλάδος συρρικνώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης