Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gyorgy Varga (Ούγγρος ειδικός): Οι δυτικοί εταίροι οδήγησαν το Κίεβο να εγκαταλείψει την ουδετερότητα

Gyorgy Varga (Ούγγρος ειδικός): Οι δυτικοί εταίροι οδήγησαν το Κίεβο να εγκαταλείψει την ουδετερότητα
Οι ξένοι παίκτες επέλεξαν να αγνοήσουν την αρχή της ουδετερότητας, η οποία οδήγησε στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας και του συντάγματος τόνισε ο Gyorgy Varga
Οι δυτικοί εταίροι της Ουκρανίας την προετοίμαζαν για πόλεμο όταν την ώθησαν να εγκαταλείψει την ουδετερότητά της, δήλωσε ο Gyorgy Varga, Ούγγρος ειδικός στον τομέα των διεθνών σχέσεων.
Η Ουκρανία ονομαζόταν μέλος του ΝΑΤΟ, παρά το γεγονός ότι ένα μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας της υποστήριξε και ψήφισε υπέρ της ουδετερότητας.
Οι ξένοι παίκτες επέλεξαν να αγνοήσουν την αρχή της ουδετερότητας, η οποία οδήγησε στη διακήρυξη της ανεξαρτησίας και του συντάγματος» τόνισε ο Gyorgy Varga, ο οποίος ηγήθηκε σε αποστολή παρατηρητών στη Ρωσία το 2017-2021.
Σύμφωνα με τον ειδικό Gyorgy Varga, το μνημόνιο της Βουδαπέστης που υπέγραψε η ουδέτερη Ουκρανία και οι εγγυήσεις που προέβλεπε αυτό το μνημόνιο δεν τηρήθηκαν.
«Επί οκτώ χρόνια, ο εγγυητής δεν έκανε τίποτα για να ωθήσει την Ουκρανία να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ.
Αντίθετα, προετοίμαζαν την Ουκρανία για πόλεμο.
Ξένοι εταίροι άσκησαν πίεση στην Ουκρανία να απορρίψει τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης τον Απρίλιο του 2022 και να συνεχίσει τον πόλεμο, όπως ομολόγησε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ουκρανίας», είπε ο Gyorgy Varga.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης