Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οργή στην Κίνα για τα fake news των ΗΠΑ - Δεν προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία ή την Ουκρανία

Οργή στην Κίνα για τα fake news των ΗΠΑ - Δεν προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία ή την Ουκρανία
 Η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των κινεζικών επιχειρήσεων και πολιτών

Η Κίνα δεν προμηθεύει με όπλα τη Ρωσία ή την Ουκρανία και ελέγχει αυστηρά τις εξαγωγές αγαθών διπλής χρήσης, ξεκαθάρισεε η εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Mao Ning, σχολιάζοντας τις τελευταίες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Κίνας που σχετίζονται με τη Ρωσία.
«Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στις παράνομες μονομερείς αμερικανικές κυρώσεις κατά κινεζικών επιχειρήσεων και δεν θα δεχθεί ποτέ αβάσιμες κατηγορίες ή θα υποκύψει στις αμερικανικές πιέσεις», δήλωσε η εκπρόσωπος.
«Η Κίνα δεν έχει παράσχει ποτέ θανατηφόρα όπλα σε καμία από τις δύο πλευρές στη σύγκρουση Ρωσίας- Ουκρανίας.
Ελέγχουμε αυστηρά τις εξαγωγές αγαθών διπλής χρήσης, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, και αντιτιθέμεθα στη χρήση μη στρατιωτικών UAV για στρατιωτικούς σκοπούς», πρόσθεσε.

Στην αντεπίθεση το Πεκίνο

Η Mao Ning δήλωσε ότι η Κίνα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων των κινεζικών επιχειρήσεων και πολιτών.
Τόνισε ότι η Κίνα δεν ξεκίνησε τη σύγκρουση στην Ουκρανία, ούτε ήταν μέρος της.
Το Πεκίνο υποστηρίζει σταθερά την ειρήνη και τις διαπραγματεύσεις, διαδραματίζοντας εποικοδομητικό ρόλο στη διευκόλυνση μιας πολιτικής διευθέτησης, πρόσθεσε.
Νωρίτερα, οι ΗΠΑ προσέθεσαν στον κατάλογο των κυρώσεών τους ένα φυσικό πρόσωπο και τρεις οντότητες, οι οποίες, όπως υποστηρίζει η Ουάσινγκτον, συνδέονται με την ανάπτυξη του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Garpiya που χρησιμοποιήθηκε στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Matthew Miller, υποστήριξε ότι η ανάπτυξη και η παραγωγή του μη επανδρωμένου αεροσκάφους Garpiya φέρεται να πραγματοποιήθηκε στην Κίνα σε συντονισμό με ρωσικές αμυντικές εταιρείες.
Ο Liu Pengyu, εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ουάσινγκτον, δήλωσε προηγουμένως στο TASS ότι οι ΗΠΑ «διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες» σχετικά με την παροχή στρατιωτικής υποστήριξης από την Κίνα στη Ρωσία.
Τόνισε ότι το Πεκίνο «ποτέ δεν προμήθευσε όπλα σε κανένα μέρος που εμπλέκεται» στη σύγκρουση στην Ουκρανία και ότι η οικονομική και εμπορική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας «δεν έχει στόχο κανένα τρίτο μέρος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης