Τελευταία Νέα
Gun Room

Η Beretta αποκτά τη RUAG Ammotec

tags :
Η Beretta αποκτά τη RUAG Ammotec
Η συμφωνία ανακοινώθηκε στις 10 Μαρτίου και επιτυγχάνεται με τις συμβολή και χρηματοδότηση των τραπεζών BNP Paribas και Mediobanka

Ο ιταλικός όμιλος μετά από 600 σχεδόν χρόνια δραστηριοποίησης στην οπλοβιομηχανία, κάνει ένα μεγάλο βήμα.
Έπειτα από την έγκριση που έλαβε και από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο της Ελβετίας, προχωρά στην εξαγορά της ελβετικής RUAG Ammotec.
Είχε προηγηθεί η αίτηση των δύο μερών για εξέταση των όρων της εξαγοράς από το ελβετικό κράτος.
Η συμφωνία ανακοινώθηκε στις 10 Μαρτίου και επιτυγχάνεται με τις συμβολή και χρηματοδότηση των τραπεζών BNP Paribas και Mediobanka.

RUAG: Μετατόπιση ενδιαφέροντος

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της RUAG International κύριο André Wall, η συμφωνία πώλησης σηματοδοτεί την εξέλιξη της “από κρατική επιχείρηση παραγωγής πολεμικού υλικού σε ένα ευέλικτο πάροχο τεχνολογίας για το διάστημα”.
Για εκείνους είναι το επόμενο βήμα για την απόσυρση από την πολεμική βιομηχανία.
Ο όμιλος διαθέτει στο πορτοφόλιο του τις φίρμες RWS, Rottweil, Geco και Norma και απολαμβάνει μιας εδραιωμένης φήμης στην παραγωγή ποιοτικών φυσιγγίων.
Βρίσκεται σε τροχιά αποκρατικοποίησης και αναζητά δραστηριοτήτα πέρα από την Ελβετία.
Τελικός στόχος είναι η έξοδος από τον τομέα πολεμικού υλικού και η ανάπτυξη υψηλής τεχνολογίας για την αεροδιαστημική.
Η εξαγορά δεν επηρεάζει τις υφιστάμενες παραγωγικές εγκαταστάσεις περιλαμβανομένου του εργοστασίου στο Thun της Ελβετίας που απασχολεί 400 εργαζόμενους.
Ο κος. Wall επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα, οτι η Beretta ανέλαβε την υποχρέωση να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας για πέντε τουλάχιστον έτη.
1_14.png

Beretta: Εξάπλωση σε νέους τομείς

H Ammotec, μέρος μέχρι σήμερα του ελβετικών συμφερόντων ομίλου πολεμικού υλικού RUAG δραστηριοποιείται στην κατασκευή πυρομαχικών φορητών όπλων για σπορ, κυνήγι και αμυντική/στρατιωτική χρήση.
Σύμφωνα με τον CEO της Beretta Holding κο. Pietro Gussalli Beretta (Πιέτρο Γκουζάλλι-Μπερέτα), η εξαγορά θα δημιουργήσει νέες συνέργειες και ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ του ομίλου.
“Διαθέτουμε την κατασκευή όπλων και τα οπτικά, η RUAG Ammotec φέρνει τα πυρομαχικά υψηλής ποιότητας. Σχεδόν δεν υπάρχει επικάλυψη.
Καλωσορίζουμε τους εργαζόμενους της Ammotec και επιθυμούμε να αναπτυχθούμε από κοινού.”, δήλωσε κατά τη δημοσιοποίηση της εξαγοράς.
Υπενθυμίζουμε ότι ο όμιλος Beretta, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει προβεί σε μια σειρά νέων εξαγορών διαθέτει 50 σχεδόν θυγατρικές που δραστηριοποιούνται σε 16 χώρες του κόσμου και εμπορική δραστηριότητα σε κάθε Ήπειρο. Η γκάμα περιλαμβάνει ηχηρά ονόματα όπως η λονδρέζικη Holland & Holland, Benelli, Steiner Optics, Franchi, Sako, Uberti, κα.
Μετά την ενσωμάτωση και της Ammotec αναμένεται να απασχολεί 6.000 εργαζόμενους και να δημιουργεί κύκλο ετήσιο εργασιών ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Η απόκτηση της RUAG ενδεχομένως συγκλίνει και με την έρευνα για προηγμένα πυρομαχικά που θα χρησιμοποιεί η νέα γενιά όπλων (όπως το αμερικανικό NSGW-R).
Παρακλάδια του ομίλου Beretta ήδη δραστηριοποιούνται σε ομοειδή στρατιωτικά προγράμματα.
3_12.jpeg

Ενισχυμένη παρουσία

Είναι η πρώτη φορά στα σχεδόν 600 χρόνια ύπαρξης της ιταλικής εταιρείας, η οποία παραμένει μια από τις παλιότερες οικογενειακές επιχειρήσεις του κόσμου που αποκτά εγκαταστάσεις παραγωγής πυρομαχικών.
Ο κύκλος εργασιών της Ammotec προέρχεται κατά τα δύο τρίτα από την πολιτική αγορά.
Παρόλα αυτά, είναι προμηθευτής σε φυσίγγια μικρών διαμετρημάτων τόσο για τις ένοπλες δυνάμεις της Ελβετίας, όσο και για το στρατό της Γερμανίας.
Τα συμβόλαια αυτά προς το παρόν δεν επηρεάζονται από την αλλαγή ιδιοκτησίας.
Πέρα από την Ελβετία, η Ammotec διατηρεί εργοστάσια σε ΗΠΑ, Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Αυστραλία.
Έτσι η Beretta αποκτά πρόσβαση σε ένα παγκόσμιο δίκτυο διακίνησης και παραγωγής φυσιγγίων κυνηγίου και σκοποβολής που περιλαμβάνει χιλιάδες προϊόντα, άμεσα συμπληρωματικά με τα πυροβόλα όπλα που ή ίδια παράγει.
Αυτή η εξέλιξη ίσως σημάνει γενικότερες ανακατατάξεις αφού φέρνει πλέον τον όμιλο Beretta σε ανάλογη θέση με την ανταγωνίστρια της Fabrique Nationale (FN), κάτοχο των Browning/Winchester/Miroku και της κατασκευάστριας πυρομαχικών Olin Corp.
Επίσης κλείνει την ψαλίδα απέναντι στην αμερικανικών πλέον συμφερόντων Sig USA, απέναντι στην οποία διαγωνίζεται για τον αντικαταστάτη του Colt M16 στον αμερικανικό στρατό.
Μέχρι σήμερα η φίρμα Beretta ήταν συνδεμένη με τα όπλα και κάποιες σειρές αξεσουάρ και ρουχισμού σχετικών με τη σκοποβολή και τις δραστηριότητες υπαίθρου.
Μετά την εξαγορά της RUAG αποκτά “σφαιρική” παρουσία!
4_3.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης