Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε περιδίνηση η οικονομία της Ουκρανίας - Δυσοίωνες οι προβλέψεις, αναφέρει ο ΥΠΟΙΚ

Σε περιδίνηση η οικονομία της Ουκρανίας - Δυσοίωνες οι προβλέψεις, αναφέρει ο ΥΠΟΙΚ
Σε ελεύθερη πτώση παραμένει η ουκρανική οικονομία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου, Aivaras  Abromavichus
Κάθε άλλο παρά αισιόδοξος εμφανίζεται ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου, Aivaras Abromavichus, για τα σημάδια που παρουσιάζει η οικονομία της Ουκρανίας.
«Την περσινή χρονιά η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 7%, ενώ την τρέχουσα συνεχίζει να ολισθαίνει, με τα αποθεματικά της κεντρικής τράπεζας να μειώνονται και το εθνικό νόμισμα να αποδυναμώνεται.  
Το υπουργικό συμβούλιο θα κάνει ό,τι καλύτερο για την σταθεροποίηση της κατάστασης το επόμενο έτος», ανέφερε, ειδικότερα, ο υπουργός, ο οποίος εκτιμά ότι δεν θα υπάρξουν μεγάλα επενδυτικά πακέτα στο προσεχές μέλλον.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι το πρόγραμμα του ΔΝΤ θα λειτουργήσει ως σταθεροποιητικός παράγοντας στο «πληγωμένο» τραπεζικό τομέα της Ουκρανίας, θα στηρίξει τα συναλλαγματικά αποθέματα της κεντρικής τράπεζας και θα βοηθήσει στο να ξανακερδίσει η χώρα την χαμένη εμπιστοσύνη στις τράπεζες και την οικονομία στο σύνολό της.

www.bankingnews,gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης