Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tesla: Διπλάσιες επενδύσεις έως 6 δισ. δολάρια τη διετία 2021 - 2022

tags :
Tesla: Διπλάσιες επενδύσεις έως 6 δισ. δολάρια τη διετία 2021 - 2022
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2020, η Tesla εμφάνισε έσοδα που άγγιξαν τα 8,8 δισ. δολάρια
Η Tesla αναμένει ότι οι επενδυτικές δαπάνες για νέες εγκαταστάσεις και εξοπλισμό θα φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ 2,5 - 3,5 δισ. δολ. το 2020.
Ο κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων με έδρα την Καλιφόρνια, προβλέπει επίσης ότι οι δαπάνες θα μπορούσαν σχεδόν να διπλασιαστούν σε κάθε ένα από τα επόμενα δύο χρόνια, φθάνοντας σε εύρος 4,5 - 6 δισ. δολ.
Η Tesla διαθέτει σήμερα ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων στο Φρέμοντ της Καλιφόρνια και ένα νεότερο εργοστάσιο στη Σαγκάη της Κίνας.
Η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων συναρμολόγησης οχημάτων στο Βερολίνο και στο Ώστιν του Τέξας.
Σχεδιάζει να ξεκινήσει την παράδοση οχημάτων και από τα δύο εργοστάσια το επόμενο έτος (2021).

Πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδοφορίας για την Tesla

Την ίδια ώρα, η πανδημία του νέου κορωνοϊού και η έντονη κρίση από την οποία η αυτοκινητοβιομηχανία έχει αρχίσει να εξέρχεται σταδιακά συνεχίζουν να μην επηρεάζουν την Tesla, η οποία παρουσίασε κέρδη για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ την ίδια περίοδο ανάλογα ανοδικά κινήθηκαν και τα έσοδά της.
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου Ιούλιος - Σεπτέμβριος 2020, η Tesla εμφάνισε έσοδα που άγγιξαν τα 8,8 δισ. δολάρια ξεπερνώντας, έστω και οριακά, τις προβλέψεις της Wall Street που δεν ξεπερνούσαν τα 8,3 δισ. δολάρια.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, τα έσοδα της εταιρείας από το Palo Alto των ΗΠΑ εμφανίζονται αυξημένα κατά 39%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης