Τελευταία Νέα
Διεθνή

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Έκκληση για New Deal με τις ΗΠΑ

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Έκκληση για New Deal με τις ΗΠΑ
Η Γερμανία έγινε επανειλημμένως στόχος της δυσαρέσκειας του Trump τα τέσσερα τελευταία χρόνια
Έκκληση για «New Deal» με τις Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Heiko Maas, ημέρα της ψηφοφορίας των αμερικανικών προεδρικών εκλογών.
«Έχουμε ανάγκη από έναν λειτουργικό διατλαντικό δεσμό, θέλουμε ένα «New Deal» στην σύμπραξη αυτή και είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε στην σχέση μας», δήλωσε εμφατικά κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Κοσοβάρο ομόλογό του ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, την ώρα που η προεδρική θητεία του Donald Trump χαρακτηρίσθηκε από την επιδείνωση των γερμανοαμερικανικών σχέσεων.
Ο Μaas επέμεινε στην ανάγκη επένδυσης «στο μέλλον, ως διατλαντικών εταίρων, για μία από κοινού απάντηση στα παγκόσμια θέματα».
«Ευχόμαστε σε όλους τους Αμερικανούς μία δίκαιη, καλή ψηφοφορία και πάνω από όλα μία ήρεμη εκλογική ημέρα... Είναι μία ψηφοφορία που θα ανοίξει τον δρόμο σε κάτι, κυρίως σε σχέση με τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών στον κόσμο».
Μία τέτοιου είδους δήλωση προερχόμενη από έναν υψηλόβαθμο γερμανό αξιωματούχο είναι ασυνήθιστη λίγες ώρες πριν από την έκβαση της ψηφοφορίας των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, την ώρα που η καγκελάριος Angela Merkel έχει αρνηθεί να κάνει οποιαδήποτε δήλωση για το θέμα.
Η Γερμανία έγινε επανειλημμένως στόχος της δυσαρέσκειας του Trump τα τέσσερα τελευταία χρόνια, κυρίως ως προς το ζήτημα της γερμανικής συνεισφοράς στον προϋπολογισμό του ΝΑΤΟ, αλλά και το μέγεθος των γερμανικών εξαγωγών.
Από την πλευρά του, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz ευχήθηκε «στους αμερικανούς πολίτες» το μέλλον «να χαρακτηρισθεί από την συμφιλίωση και όχι από τον διχασμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης