Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed Ντάλας): Σημαντικοί οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για την οικονομία από το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Kaplan (Fed Ντάλας): Σημαντικοί οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για την οικονομία από το δεύτερο κύμα της πανδημίας
Θα δούμε άμεσα να μειώνονται τα εισοδήματα και οι δαπάνες των νοικοκυριών δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας Robert Kaplan
«Επιφυλακτικός και ανήσυχος» όσον αφορά τους βραχυπρόθεσμους οικονομικούς κινδύνους λόγω του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού, αλλά πιο αισιόδοξος μακροπρόθεσμα δήλωσε την Τρίτη (10 Νοεμβρίου) ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed) του Ντάλας Robert Kaplan.
«Τα επόμενα δύο τρίμηνα θα είναι ιδιαίτερα δύσκολα», δήλωσε ο Kaplan σε συνέδριο του Bloomberg για το μέλλον του χρηματοοικονομικού τομέα.
«Οι κίνδυνοι ανακοπής της τάσης ανάκαμψης της οικονομίας αυξάνονται μετά την εκδήλωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας».
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων από το COVID-19, με ορισμένες πολιτείες και τοπικές κυβερνήσεις να επιβάλλουν νέα lockdowns για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Πτώση εισοδημάτων 

Καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί βρέθηκαν εκτός εργασίας και ζουν με τις αποταμιεύσεις τους και τις κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος, σύμφωνα με τον Kaplan, το εισόδημα και οι δαπάνες των νοικοκυριών θα μειωθούν «ως ένα σημείο», εκτός εάν προκύψει ένα νέο πακέτο μέτρων τόνωσης για την οικονομία.
Όσο συνεχίζεται η πανδημία, η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα πρέπει να αποσυρθεί από τα νομισματικά μέτρα που ευνοούν την οικονομική ανάπτυξη, τα οποία περιλαμβάνουν αγορές ομολόγων συνολικού ύψους 120 δισεκατομμυρίων δολαρίων το μήνα και προγράμματα δανεισμού για τις επιχειρήσεις, σημείωσε.
Μόλις ένα εμβόλιο (ή περισσότερα) τεθεί σε γενικής χρήση, ίσως την επόμενη άνοιξη, η οικονομία θα επιστρέψει στους αναπτυξιακούς ρυθμούς της, είπε ο Kaplan, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τους επιχειρηματίες προετοιμάζονται για ένα δεύτερο εξάμηνο ισχυρής ανάπτυξης το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης