Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χωρίς επίδομα ανεργίας 12 εκατομμύρια Αμερικανοί άνεργοι μέχρι το τέλος του έτους

Χωρίς επίδομα ανεργίας 12 εκατομμύρια Αμερικανοί άνεργοι μέχρι το τέλος του έτους
Επείγει η συμφωνία για νέο πακέτο μέτρων καθώς οι άνεργοι θα περιέλθουν στο καθεστώς της ακραίας φτώχειας
ερίπου 12 εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένεται να χάσουν τα επιδόματα ανεργίας τα οποία λαμβάνουν τον Δεκέμβριο όταν λήξει η ισχύ του νόμου CARES και δεν αποφασιστεί νέο πακέτο μέτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης σύμφωνα με νέα ανάλυση που δημοσίευσε το CNΒC.
H καταβολή των επιδομάτων ανεργίας θα τερματιστεί για περισσότερους από τους μισούς από τους τρέχοντες δικαιούχους στο τέλος του έτους.
Αυτή η εξέλιξη ενδέχεται να θέσει άμεσο θέμα επιβίωσης για όσους λαμβάνουν επίδομα ανεργίας σήμερα εφόσον δεν αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη ψήφιση των σχετικών μέτρων το Κογκρέσο και ο Λευκός Οίκος.
Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία δείχνουν ραγδαία μείωση του βιοτικού επιπέδου, οι Αμερικανοί έχουν ήδη δηλώσει υψηλότερα επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας και δυσκολίας στην πληρωμή λογαριασμών και τα επίπεδα φτώχειας έχουν αυξηθεί σταθερά τους τελευταίους μήνες.
«Είναι τεράστιος κίνδυνος για τις οικογένειες που πλήττονται», δήλωσε ο Ernie Tedeschi, οικονομολόγος στο ινστιτούτο Evercore ISI και πρώην αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών, για τη λήξη προγραμμάτων βοήθειας.
«[Τα επιδόματα ανεργίας] είναι η τελευταία γραμμή άμυνάς τους απέναντι στη φτώχεια.
Και εγκαταλειφθεί στις 31 Δεκεμβρίου, εκτός εάν το επεκτείνει το Κογκρέσο την ισχύ των μέτρων».
Το κογκρέσο ψήφισε το πακέτο μέτρων CARES ύψους 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο, το μεγαλύτερο πακέτο οικονομικής βοήθειας στις ΗΠΑ τις πρώτες μέρες της πανδημίας.
Ο νόμος αύξησε τις παροχές προς τους ανέργους με διάφορους τρόπους αλλά αυτές οι διατάξεις ήταν προσωρινές.
Εικόνα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης