Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: «Στον αέρα» η παράδοση 55 εκατ. δόσεων από την Johnson & Johnson

ΕΕ: «Στον αέρα» η παράδοση 55 εκατ. δόσεων από την Johnson & Johnson

Η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει «πίεση» όσον αγορά την προμήθεια συστατικών και εξοπλισμού για την παρασκευή του εμβολίου, σύμφωνα με αποκάλυψη του Reuters

Σχετικά Άρθρα

Μετά την AstraZeneca, προβλήματα τήρησης των συμβολαίων παράδοσης εμβολίων κατά της Covid-19 φαίνεται ότι αντιμετωπίζει και η Johnson & Johnson, η οποία έχει δεσμευτεί για την παροχή 55 εκατ. δόσεων στις χώρες της Ε.Ε. εντός του β’ τριμήνου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 9 Μαρτίου 2021.
Σύμφωνα με πληροφορίες ευρωπαϊκές πηγές, τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης των δόσεων τελεί υπό «πίεση», με αποτέλεσμα ο στόχος της παράδοσης των 55 εκατ. δόσεων έως τον Ιούνιο να βρίσκεται στον «αέρα».

Συστατικά

Η J&J δήλωσε στην ΕΕ την περασμένη εβδομάδα ότι τα ζητήματα με την προμήθεια συστατικών και εξοπλισμού σήμαινε ότι «ήταν υπό πίεση» για την επίτευξη του στόχου της παράδοσης 55 εκατομμυρίων δόσεων έως τα τέλη Ιουνίου, αξιωματούχος της ΕΕ - ο οποίος συμμετέχει άμεσα σε εμπιστευτικές συνομιλίες με την αμερικανική εταιρεία - δήλωσε στο Reuters με την προϋπόθεση της ανωνυμίας.

Πρόγραμμα εμβολιασμών

Οποιαδήποτε καθυστέρηση στην παράδοση εμβολίων θα αποτελούσε ένα επιπλέον πλήγμα στο πρόγραμμα εμβολιασμών της ΕΕ, το οποίο ήδη αντιμετωπίζει το φάσμα του εκτροχιασμού στις παραδόσεις από άλλες φαρμακοβιομηχανίες και τον αργό ρυθμό των εμβολιασμών στα κράτη – μέλη της ΕΕ

Μία δόση

Μέχρι στιγμής, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει εγκρίνει την έκτακτη χρήση τριών εμβολίων: Pfizer / BioNTech, Moderna και AstraZeneca.
Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται και η απόφαση για το εμβόλιο της J&J, το οποίο απαιτεί μόλις μία δόση (σ.σ. τα υπόλοιπα απαιτούν δύο δόσεις).
Aξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει εντός του β’ τριμήνου την παράδοση συνολικά 300 εκατ. δόσεων από τις παραπάνω εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων και των 55 εκατ. δόσεων της J&J.
Πρόσφατα δε, έγινε γνωστό ότι η AstraZeneca δύναται να παραδώσει μόλις 70 εκατ. δόσεις το προσεχές τρίμηνο έναντι των αρχικών δεσμεύσεων για 180 εκατ. δόσεις, μειώνοντας σημαντικά τους εμβολιαστικούς στόχους της Κομισιόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης