Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης, απουσιάζει ο τζίρος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης, απουσιάζει ο τζίρος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με άνοδο καθώς η Κίνα εξετάζει τη χαλάρωση των μέτρων και την επαναξιολόγηση της πολιτικής μηδενικών κρουσμάτων. Οι αγορές στην Ασία κατέγραψαν ισχυρή άνοδο σήμερα. Ο DAX ήταν στο +0,66% και ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με άνοδο 0,15% αλλά και χαμηλό τζίρο. Δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό, δυστυχώς, σε ό,τι αφορά τον τζίρο. Το τελευταίο διάστημα είναι εξαιρετικά χαμηλός, εξέλιξη που δημιουργεί και στρεβλώσεις και φυσικά δεν αφήνει να αποτυπωθούν καλύτερα κάποιες αξίες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θα μάθουμε στις επόμενες μέρες τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και οι αναλυτές περιμένουν πως θα παραμείνουν και σήμερα στο επίκεντρο αφού οι πληροφορίες κάνουν λόγο για καλά αποτελέσματα. Η ΑΛΦΑ ξεκίνησε με καλύτερη άνοδο αλλά ακολουθούν και οι άλλες συστημικές πλην της ΕYΡΩΒ.

ΔΕΗ: Με απώλειες ξεκίνησε η μετοχή καθώς φαίνεται πως θα πληρώσει τον υψηλότερο έκτακτο φόρο έναντι των άλλων εταιρειών. Κάποιες πληροφορίες κάνουν λόγο για 276 εκατ. ευρώ και μάλλον το ποσό αυτό είναι κάπως υψηλότερο από αυτό που είχε υπολογιστεί αρχικά. Έτσι η μετοχή υποχωρεί άνω του 1%.

ΟΛΠ: Έχει περάσει η είδηση για την έγκριση του master plan κάπως χωρίς να δοθεί η απαραίτητη προσοχή. Έχει όμως σημαντικές επενδύσεις όπως ξενοδοχεία, που αναμένεται μάλλον να προχωρήσουν και να αναβαθμίσουν περαιτέρω το μεγάλο λιμάνι της χώρας.

ΟΤΕ: Ξεκίνησε με καλές διαθέσεις και στηρίζει την προσπάθεια να κινηθεί ανοδικά η αγορά. Στα 15,66 ευρώ με άνοδο λίγο πάνω από 1%.

JUMBΟ: Επαναλαμβάνει η Piraeus Sec. την προτίμησή της στη μετοχή και τη διατηρεί στις κορυφαίες της επιλογές. Με βάση την τάση στο δεκάμηνο αναφέρει πως θα ξεπεραστούν οι εκτιμήσεις της διοίκησης. Η διοίκηση είχε κάνει πρόβλεψη για αύξηση πωλήσεων 2-5%, κέρδη προ φόρων 210-240 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 174-195 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως στο δεκάμηνο οι πωλήσεις τρέχουν με ρυθμό αύξησης 11%. Με ήπια άνοδο ξεκίνησε η μετοχή.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Η Alpha Finance παραιτήθηκε από ειδικός διαπραγματευτής. Σήμερα θα βάζει εντολές για τελευταία μέρα. Δε νομίζουμε πως οι ειδικοί διαπραγματευτές στα μικρομεσαία χαρτιά προσφέρουν κάτι. Επομένως, δεν αναμένουμε κάποια διαφορά. Άλλωστε οι insiders δίνουν καθημερινή παρουσία στο ταμπλό και στηρίζουν τη μετοχή.

PHOENIX VEGA MEZZ: Ανακοινώθηκε η επιστροφή κεφαλαίου και θα γίνει στις 9 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται πως δίνει 0,0144 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε απόδοση 26%. Η μετοχή δυστυχώς με όσα έχουν γίνει με τους πλειστηριασμούς και τα νομικά κολλήματα έχει μείνει στάσιμη και δεν έχει κάνει κάποια καλή κίνηση. Σήμερα όμως και με αφορμή την αποκοπή σε λίγες μέρες μπήκαν μεγάλες εντολές αγοράς από την προσυνεδρίαση δίνοντας εκτιμώμενο άνοιγμα στο +10%.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Με 1.791 τεμάχια ή 863 ευρώ πήγε στο -5,69% και στα 0,4810 ευρώ και μετά οδηγήθηκε σε δημοπρασία.

INTERTECH: Σε υψηλά 13 ετών βρίσκεται η μετοχή λόγω των προσδοκιών που έχουν δημιουργηθεί από την εξαγορά του ποσοστού που κατείχε η Eurobank από τη CD Media. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχουν υπάρξει ανακοινώσεις ή κάποιες άλλες εξελίξεις. Η μετοχή πάντως «σκουπίζεται» καθημερινά. Στα 1,1750 ευρώ και στο +1,29%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης