Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καταρρέει η παλιά παγκόσμια τάξη - Ανάγκη επέκτασης του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας

Ρωσία: Καταρρέει η παλιά παγκόσμια τάξη - Ανάγκη επέκτασης του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας
Η ανάγκη για στρατιωτικοπολιτικές συμμαχίες θα αυξηθεί, διαμυνύει η Ρωσία
Η ανάγκη για ειρηνευτικές αποστολές του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ), του μπλοκ ασφαλείας υπό την ηγεσία της Ρωσίας, θα αυξηθεί στον πλανήτη, οπότε η επέκτασή του είναι πολύ πιθανή στο ορατό μέλλον, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΣΣΑ Ismangali Tasmagambetov.
"Φυσικά, ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν αποκλείεται κατ' αρχήν. Το θέμα είναι ότι εν μέσω της κατάρρευσης της παλιάς παγκόσμιας τάξης, όταν οι παλιές συγκρούσεις αναβιώνουν και νέες αναδύονται, η ανάγκη για στρατιωτικοπολιτικές συμμαχίες θα αυξηθεί", δήλωσε σε συνέντευξή του στον αρχισυντάκτη του περιοδικού "Εθνική Άμυνα" Ιγκόρ Κοροτσένκο.
"Δεν αποκλείεται η ειρηνευτική μας δραστηριότητα να αποτελέσει ένα είδος κινητήριου μοχλού για την επέκταση του οργανισμού ή την εμφάνιση νέων μορφών συνεργασίας στη βάση της CSTO. Δυστυχώς, η ανάγκη για την ειρηνευτική της δραστηριότητα θα αυξηθεί στο ορατό μέλλον", σημείωσε.
Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της CSTO, ο οργανισμός προσφέρει ευνοϊκές συνθήκες συμμετοχής.
"Νομίζω ότι μία από τις σημαντικότερες είναι η έλλειψη αυστηρής πειθαρχίας του μπλοκ και δημοκρατικής διαδικασίας για τη λήψη αποφάσεων εντός του οργανισμού.
Καθοριστικής σημασίας είναι επίσης το γεγονός ότι η CSTO* αποδίδει πρωταρχική σημασία στις πολιτικές και διπλωματικές μεθόδους διευθέτησης κρίσιμων καταστάσεων", τόνισε.

Οργανισμός της Συνθήκης Συλλογικής Ασφαλείας είναι διακυβερνητική στρατιωτική συμμαχία που υπεγράφη στις 15 Μαΐου 1992.
Ιδρυτές/Ιδρύτριες: Ρωσία, Αρμενία, Καζακστάν, Τατζικιστάν, Κιργιζία, Ουζμπεκιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης