Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανία καταδίκασε σε φυλάκιση τον θρύλο του σκακιού Anatoly Karpov για ... τις πολιτικές του θέσεις

Η Ουκρανία καταδίκασε σε φυλάκιση τον θρύλο του σκακιού Anatoly Karpov για ... τις πολιτικές του θέσεις
Ο ζωντανός θρύλος του σκακιού καταδικάστηκε επειδή υποστήριξε την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των λαϊκών δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk
Δικαστήριο στην Ουκρανία καταδίκασε ερήμην σε φυλάκιση τρία μέλη της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, συμπεριλαμβανομένου του 12ου παγκόσμιου πρωταθλητή σκακιού και ζωντανό θρύλο του παιχνιδιού, Anatoly Karpov, επειδή υποστήριξαν την απόφαση της Ρωσίας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία των λαϊκών δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk τον Φεβρουάριο του 2022.
«Δικαστήριο στην Ternopol καταδίκασε ερήμην σε 15 χρόνια φυλάκιση τρία μέλη της Κρατικής Δούμας, τα οποία ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης του Donetstk και του Luhansk. Με βάση τα συλλεχθέντα στοιχεία, το δικαστήριο έκρινε τους Ρώσους βουλευτές ένοχους σύμφωνα με το μέρος 3 του άρθρου 110 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας (παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και του απαραβίαστου της Ουκρανίας)», ανέφερε το γραφείο της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας στην περιοχή Ternopol στη σελίδα του στο Facebook.
Τα δύο άλλα μέλη της Κρατικής Δούμας που αναφέρονται στην ετυμηγορία μαζί με τον Karpov είναι ο Viktor kazakov και ο Georgy Karlov.

Φημισμένος για αμυντικό του στυλ και τη δυνατότητά του να αποσπά ισοπαλίες από δύσκολες θέσεις, ο Anatoly Karpov είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σκακιστές όλων των εποχών σε επιδόσεις σε τουρνουά κατακτώντας πάνω από 140 πρώτες θέσεις.
Από το 1978 έως το 1998 έπαιξε σε όλα τα ματς για τον τίτλο του παγκοσμίου πρωταθλητή της FIDE.
Το σημερινό ρεκόρ του σε επαγγελματικό επίπεδο είναι 1.118 νίκες, 287 ήττες και 1.480 ισοπαλίες σε 3.163 παρτίδες.
Η μέγιστη βαθμολογία ΕΛΟ την οποία είχε ποτέ είναι 2780.
Η αναμέτρηση του με τον Gary Kasparov το 1984 έμεινε στην ιστορία ως η μοναδική μέχρι σήμερα αναμέτρηση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η οποία διεκόπη χωρίς αποτέλεσμα.
Ο λόγος ήταν διότι οι δυο παίκτες είχαν χάσει πολύ βάρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης