Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Αναμένονται κινήσεις profit taking – Αποτελέσματα και deals θα περιορίσουν το πτωτικό περιθώριο

Χρηματιστήριο: Αναμένονται κινήσεις profit taking – Αποτελέσματα και deals θα περιορίσουν το πτωτικό περιθώριο
Μυτιληναίος και Epsilon Net αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Σχετικά Άρθρα
Η πορεία των αγορών του εξωτερικού θα επηρεάσει την εγχώρια αγορά, όπως φάνηκε και χθες με το απότομο βύθισμα τα τελευταία λεπτά της συνεδρίασης.
Οι αναλυτές περιμένουν πτωτικό άνοιγμα σήμερα, λόγω της πορείας της Wall Street, η οποία επηρεάστηκε από μη ικανοποιητικά εταιρικά αποτελέσματα.
Ωστόσο, τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα των ελληνικών εισηγμένων θα μπορούσαν να περιορίσουν το πτωτικό περιθώριο, ενώ η έντονη φημολογία για επιχειρηματικές εξελίξεις σε εισηγμένες επίσης αναμένεται να τραβήξει επενδυτικά βλέμματα.
Η αγορά έχει βρεθεί σε νέα υψηλά 13 ετών και πολλές μετοχές καταγράφουν πολυετή ή και ιστορικά υψηλά.
Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί η Μυτιληναίος μετά την ανακοίνωση των ισχυρών αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου 2024 αλλά και την επιβεβαίωση των πληροφοριών για είσοδο στην χρηματιστηριακή αγορά του Λονδίνου.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί και η Epsilon Net, λόγω των πληροφοριών του ΒΝ για εξαγορά της εταιρείας σε υψηλότερη τιμή και με υποχρεωτική δημόσια πρόταση.
Από μικρότερες εταιρείες ισχυρά κέρδη ανακοίνωσαν για τη χρήση 2023 ΕΚΤΕΡ, Μύλοι Λούλη και Flexopack και έχουν όλες μονοψήφιο p/e.

Eurobank Equities
Σήμερα περιμένουμε ότι οι αγορές θα παρουσιάσουν απώλειες λόγω της αρνητικής δυναμικής της αμερικανικής αγοράς, η οποία επηρεάστηκε από τα μη υποστηρικτικά εταιρικά αποτελέσματα.

Optima Bank
Περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να αφομοιώσει τα πρόσφατα κέρδη σήμερα με κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών να εκδηλώνονται.

Beta
Περιμένουμε η αγορά να αφομοιώσει τα τρέχοντα επίπεδα, με τα φρέσκα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και την ειδησεογραφία για επιχειρηματικές συμφωνίες να περιορίζουν σήμερα το πτωτικό περιθώριο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης