Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατηγορηματικός ο Ritter: Δεν υπάρχουν μαγικά όπλα για την Ουκρανία - Η Ρωσία θα κάνει στάχτη όσα φτάσουν στην πρώτη γραμμή

Κατηγορηματικός ο Ritter: Δεν υπάρχουν μαγικά όπλα για την Ουκρανία - Η Ρωσία θα κάνει στάχτη όσα φτάσουν στην πρώτη γραμμή
«Πολύ λίγη από αυτή τη στρατιωτική βοήθεια θα φτάσει πραγματικά στους Ουκρανούς στρατιώτες της πρώτης γραμμής» εξηγεί ο πρώην αξιωματικός της CIA
Κανένα λεγόμενο «μαγικό όπλο» δεν θα βοηθήσει την Ουκρανία να σταματήσει τις ρωσικές δυνάμεις από το να ξεδιπλώσουν στο επιθετικό τους σχέδιο, τόνισε στο Sputnik ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών της CIA και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter.
Ο αναλυτής αναφέρθηκε εκτενώς στις συνέπειες που θα έχει στο μέτωπο η στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ προς το Κίεβο, ύψους 61 δισ. δολαρίων, που υπεγράφη χθες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden.
Τουλάχιστον 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια από αυτό το ποσό θα χρησιμοποιηθούν για την παράδοση όπλων, όπως πυραύλους ATACMS μεγάλου βεληνεκούς και μαχητικά αεροσκάφη F-16.
Πρόκειται για «πολλά χρήματα», αλλά δεν θα αλλάξουν τον ρου της ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης, δήλωσε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και επιθεωρητής όπλων του ΟΗΕ Scott Ritter ερωτώμενος σχετικά από το ρωσικό πρακτορείο.
«Τα 13,8 δισεκατομμύρια δολάρια, υπό τη μορφή στρατιωτικής βοήθειας που θα παρασχεθεί στην Ουκρανία, θα είναι ανεπαρκή για να σταματήσουν ουσιαστικά τη συνεχιζόμενη ρωσική προέλαση» και «για να αλλάξουν το αποτέλεσμα στο πεδίο της μάχης», υποστήριξε.
Το ποσό δεν θα βοηθήσει το καθεστώς του Κιέβου «να γυρίσει το ρεύμα για να στείλει τις ρωσικές δυνάμεις πίσω -σύμφωνα με τη φόρμουλα Zelensky- στα σύνορα του 1991», τόνισε ο Ritter υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι μόνο o ίδιος που έχει τέτοια εκτίμηση.
«Αυτή άλλωστε είναι και η εκτίμηση του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Dmytro Kuleba, ο οποίος είπε ότι σε αυτό το τελευταίο στάδιο του παιχνιδιού, δεν υπάρχει ποσότητα στρατιωτικής βοήθειας ικανή να σταματήσει τη ρωσική προέλαση. Έχει δίκιο», υπογράμμισε ο άλλοτε αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ.
Ο Ritter έθιξε επίσης τη «συζήτηση» που αιωρείται «για μαγικά όπλα» προς το καθεστώς Zelensky, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και παρέθεσε τους λόγους που τον οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα.

«Στρατηγικό το πλεονέκτημα της Ρωσίας»

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία αυτή τη στιγμή απολαμβάνει «στρατιωτική ανωτερότητα, αν όχι απόλυτη υπεροχή, σε ολόκληρο το μέτωπο, όχι μόνο στην πρώτη γραμμή, αλλά εκτεινόμενη και στις ... πίσω γραμμές των ουκρανικών αμυντικών περιοχών».
Εξήγησε, επίσης, ότι μετά την παράδοση των αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία και την μεταφορά τους στην πρώτη γραμμή, τα όπλα «θα υποβληθούν σε αυξανόμενα επίπεδα απαγόρευσης».
«Πολύ λίγη από αυτή τη στρατιωτική βοήθεια θα φτάσει πραγματικά στους Ουκρανούς στρατιώτες στην πρώτη γραμμή, και όταν γίνει, αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός θα καταστραφεί σχετικά γρήγορα από τους Ρώσους που θα παρακολουθούν αυτόν τον εξοπλισμό σε όλο το ταξίδι του από τη Δύση προς τις πρώτες γραμμές», επεσήμανε ο Ritter.
Ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία θα καταφέρει να διατηρήσει το «στρατηγικό της πλεονέκτημα» στο πεδίο της μάχης «μέχρι τη νίκη, ανεξάρτητα από το ποσό των χρημάτων που οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρώπη ή οποιοσδήποτε άλλος πετούν για την Ουκρανία».
Οι δηλώσεις του Ritter έρχονται αφού ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov υπογράμμισε ότι η κατάσταση στο πεδίο της μάχης είναι «αυτονόητη και ξεκάθαρη» και ότι «όλες αυτές οι νέες παρτίδες όπλων, […] δεν θα αλλάξουν τίποτα στη δυναμική της πρώτης γραμμής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης