Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασταμάτητοι οι Ρώσοι – Κατέλαβαν το Semenovka στο Donetsk, περικυκλώνουν τους Ουκρανούς στο Berdichy

Ασταμάτητοι οι Ρώσοι – Κατέλαβαν το Semenovka στο Donetsk, περικυκλώνουν τους Ουκρανούς στο Berdichy
Εξαιρετικά δύσκολο για τους Ουκρανούς να αντισταθούν στη ρωσική προέλαση
Ο ρωσικός στρατός ανέλαβε τον έλεγχο του χωριού Semenovka στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.
Η εξέλιξη αυτή φέρνει τους Ρώσους σε πλεονεκτική θέση, καθώς πλέον μπορούν να περικυκλώσουν τις ουκρανικές δυνάμεις στο Berdichy.
«Μονάδες της στρατιωτικής ομάδας «Κέντρο», ως αποτέλεσμα ενεργών επιχειρήσεων, απελευθέρωσαν το χωριό Semenovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Η απελευθέρωση της Semenovka μας επιτρέπει να φτάσουμε στην περικύκλωση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή του χωριού Berdichy.
Κατά μήκος της γραμμής Tonenkoye - Orlovka - Semenovka - Berdichy, τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να χτίσουν μια ενιαία γραμμή άμυνας στην οποία θα μπορούσαν να αποκτήσουν βάση μετά την απελευθέρωση της Avdiivka για να κερδίσουν χρόνο για να εξοπλίσουν πιο ισχυρές οχυρώσεις στα δυτικά της DPR» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, το οποίο τονίζει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκρούσουν και 10 αντεπιθέσεις.
Σύμφωνα με τους Ρώσους, ο ουκρανικός στρατός έχασε – είτε νεκρούς είτε τραυματίες - σε αυτές τις μάχες περίπου 370 άντρες καθώς και σημαντικό στρατιωτικό εξοπλισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης