Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Η στάση των κρατών για τη Γάζα έχει κλονίσει την πίστη στην ΕΕ

Erdogan: Η στάση των κρατών για τη Γάζα έχει κλονίσει την πίστη στην ΕΕ
Ο Tayyip Erdogan ανέφερε ότι η Ισλαμοφοβία, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός κλιμακώνονται σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο
Σχετικά Άρθρα
Οι πολιτικές που εφαρμόζονται από ορισμένες χώρες και θεσμούς από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, έχουν κλονίσει την πίστη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, υπογραμμίζει ο Τούρκος πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan, σε μήνυμα που ανήρτησε με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης.
Παράλληλα, απεύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση «να διεξάγει τις σχέσεις της με την Τουρκία με μια δίκαιη και προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα προσέγγιση στο πλαίσιο της αρχής της τήρησης των συμφωνιών».
Κάλεσε την ΕΕ να διεξάγει τις σχέσεις της με την Τουρκία με μια δίκαιη και προσανατολισμένη στο αποτέλεσμα προσέγγιση, στο πλαίσιο της αρχής της τήρησης των συμφωνιών. «Είναι ζωτικής σημασίας η ΕΕ να αποφεύγει πολιτικές και ρητορικές που οδηγούν τις σχέσεις μας σε αδιέξοδο».
«Μπροστά στις πολιτικές αποκλεισμού προς τη χώρα μας, οι οποίες επηρεάζουν αρνητικά το να είναι η ΕΕ παγκόσμια δύναμη, η Τουρκία δεν θα σταματήσει να χρησιμοποιεί και να αναπτύσσει τις στρατηγικές δυνατότητες και ικανότητές της».
Ο Tayyip Erdogan τόνισε ότι η Ισλαμοφοβία, η ξενοφοβία και ο ρατσισμός κλιμακώνονται σε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο και ότι αυτό προκαλεί ανησυχία και πρόσθεσε,
«Οι διακρίσεις και τα εγκλήματα μίσους κατά της τουρκικής κοινότητας στην Ευρώπη γίνονται σύνηθες φαινόμενο μέρα με τη μέρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης