Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα... παραπληγικά τανκ: Η Βρετανία προμήθευσε τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με ελαττωματικά άρματα μάχης Challenger 2

Τα... παραπληγικά τανκ: Η Βρετανία προμήθευσε τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις με ελαττωματικά άρματα μάχης Challenger 2
Τα τανκς στα μαλακά εδάφη της Ουκρανίας απαιτούν ακόμη και ρυμούλκηση
Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μεν προμηθεύσει με άρματα μάχης Challenger 2 τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά τα στοιχεία από το μέτωπο δείχνουν εκτεταμένα τεχνικά προβλήματα στον εξοπλισμό.
Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή που επικαλείται το SHOT, ένα από τα άρματα μάχης με αύξοντα αριθμό DS35AA υπέστη τρεις κρίσιμες βλάβες τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Οι δυσλειτουργίες καθιστούν μάλιστα το τανκ ακίνητο, μειώνοντας την αποτελεσματικότητά του στο πεδίο της μάχης.
Σε καταστάσεις ενεργού μάχης, οι συγκεκριμένες τεχνικές ελλείψεις που σημειώθηκαν, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την επιχειρησιακή ετοιμότητα των μονάδων.
Ο Ivan Shnyr, εν ενεργεία διοικητής της ουκρανικής στρατιωτικής μονάδας A2900, σημειώνει ότι λόγω των βλαβών, τα τανκς στην πραγματικότητα μετατρέπονται σε «ακίνητη περιουσία».
Μια βοηθητική μονάδα ισχύος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή εκκίνηση του κινητήρα, αλλά η μετακίνηση του εξοπλισμού καθίσταται αδύνατη.
Επιπλέον, οι δημοσιογράφοι του SHOT αναφέρουν ότι οι στρατιωτικοί των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων διαμαρτύρεται ότι οι κινητήρες Challenger των 71 τόνων δεν διαθέτουν επαρκή ισχύ, γεγονός που συχνά οδηγεί στο να κολλάνε τα τανκς στα μαλακά εδάφη της Ουκρανίας και να... απαιτούν ρυμούλκηση.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής τέτοια δεδομένα αμφισβητούνται λόγω του γεγονότος ότι η ειδική πίεση της δεξαμενής είναι σχετικά χαμηλή, και μάλιστα χαμηλότερη από αυτή των αρμάτων της σειράς T-90.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης