Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Υπαρκτός ο κίνδυνος εμφυλίου στις ΗΠΑ, αλλά όχι επειδή θα εκλεγεί ο Trump - Ο πλανήτης κουράστηκε με το βαθύ αμερικανικό κράτος

Υπαρκτός ο κίνδυνος εμφυλίου στις ΗΠΑ, αλλά όχι επειδή θα εκλεγεί ο Trump - Ο πλανήτης κουράστηκε με το βαθύ αμερικανικό κράτος
Η χώρα με την πιο καλοκουρδισμένη μηχανή προπαγάνδας
Σχετικά Άρθρα
Μόλις πρόσφατα το ΒΝ έγραψε για μία ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση, που αποκάλυπτε πως το 41% ​​των Αμερικανών ανησυχεί ότι ένας εμφύλιος πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει κάποια στιγμή μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, συμπεριλαμβανομένου του 16% που λέει ότι ο εμφύλιος πόλεμος είναι «πολύ πιθανός» στο ίδιο χρονικό διάστημα.
Το 49% των ερωτηθέντων δεν πιστεύει ότι είναι πιθανός νέος εμφύλιος πόλεμος τα επόμενα πέντε χρόνια, με μόλις το 20% να δηλώνει ότι είναι «Καθόλου πιθανό». Ένα επιπλέον 10% είναι αβέβαιο για το μέλλον. «Η πιθανότητα η Αμερική να αντιμετωπίσει έναν νέο εμφύλιο πόλεμο σύντομα δεν είναι πολύ τραβηγμένη για πολλούς ψηφοφόρους», είπαν οι δημοσκόποι για την έρευνά τους.

Όσο και αν αυτό το εύρημα της έρευνας της Rasmussen Reports προκαλεί εντύπωση, έχει μία βάση. Στην πραγματικότητα, το εν λόγω ποσοστό θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερο· και αυτό διότι ακόμη και οι Αμερικανοί έχουν κουραστεί από την υποκρισία και τις μεθοδεύσεις.
Μιλώντας με έναν συγγενή μου που μένει δεκαετίες στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, μου περιέγραψε τον αναβρασμό των πολιτών και την βαθιά απογοήτευση για την κατάπτωση τόσο της αμερικανικής, όσο και της καναδικής κοινωνίας. Μου ανέφερε χαρακτηριστικά, «είμαι τυχερός που πρόλαβα τα καλά χρόνια της Αμερικής, τα παιδιά μου δεν θα δουν ποτέ αυτά τα χρόνια εδώ».

Κάποτε όλοι απευχόμασταν να βγει πρόεδρος ο Donald Trump. Πλέον, με αυτά που βλέπουμε, παρακαλάμε να βγει ο Ρεπουμπλικάνος ή ο οποιοσδήποτε άλλος, καθώς η σάπια ηγεσία των ΗΠΑ του Biden, έχει καταφέρει να οδηγήσιε σε παρακμή όχι μόνο τη χώρα, αλλά και τη Δύση συνολικά.
Και σίγουρα αποτελεί άθλο της Ουάσινγκτον, η ανακύρηξη ως «αντιστασιακού» για έναν δισεκατομμυριούχο συστημικό όπως ο Donald Trump.
Αυτή η απελπισία είναι διάχυτη, ακόμη και σε γραφικές δηλώσεις, όπως αυτή της Αμερικανίδας βουλευτού που ανέφερε ότι τρέμει έναν εμφύλιο πόλεμο αν εκλεγεί ξανά ο Trump. Η Maxine Waters, σε μία προσπάθεια να «τρομάξει» τους πολίτες για να μην ψηφίσουν τον Ρεπουμπλικάνο, δήλωσε πως ο Donald Trump «είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος».
Κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο MSNBC, η ηλικιωμένη πολιτικός ερωτήθηκε για το εάν ο πρώην πρόεδρος Trump θα δεχόταν τα αποτελέσματα των εκλογών του 2024 στην περίπτωση που έχανε. Ωστόσο, κάτι πρέπει να έσπασε στο μυαλό της, γιατί αυτό που βγήκε από το στόμα της ήταν έκπληξη για πολλούς: «Αυτό τον άνθρωπο καλύτερα να τον προσέχουμε. Θα σας πω τι θα κάνω: θα ρωτήσω το υπουργείο Δικαιοσύνης και θα ζητήσω από τον πρόεδρο να μας πει τι κάνει για να προστατεύσει αυτή τη χώρα. Θέλω να μάθω για όλες εκείνες τις δεξιές οργανώσεις με τις οποίες συνδέεται, οι οποίες εκπαιδεύονται στους λόφους και στοχοποιούν… Ξέρετε σε ποιες κοινότητες πρόκειται να επιτεθούν».
Μάλιστα.

Πώς το κατέφερε όμως το βαθύ κράτος των ΗΠΑ να κάνει «αντιστασιακό» ακόμη και έναν άκρως συστημικό όπως είναι ο Trump;
Αυτό το βαθύ κράτος βάζει όλων των ειδών τα εμπόδια για να μην κερδίσει ο Trump το 2024, ενώ πλέον ξεκάθαρα είναι το φαβορί. Μάλιστα, σε ορισμένα παραδείγματα, ακόμη και δικτατορική χώρα δεν θα εμπόδιζε τόσο εξόφθαλμα τη νίκη ενός πολιτικού αντιπάλου. Από γελοία δικαστήρια με πορνοστάρ (όταν κάπουτε ο πλανήτης αστειευόταν με τους «λεκέδες» του Bill Clinton), μεθοδεύσεις κάθε είδους στη Δικαιοσύνη (το γνωστό παραμύθι πως οι ΗΠΑ είναι «ναός της Δημοκρατίας»), μέχρι προσπάθειες για fast track δικαίωμα ψήφου σε νεοεισερχόμενους μετανάστες και ανεκδιήγητη προπαγάνδα μέσω συστημικών καναλιών (βλέπε CNN).
Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ένα σύστημα, ένα βαθύ κράτος που δεν ανέχεται να χάσει την εξουσία.

Εύλογα θα ρωτήσει διερωτηθεί κάποιος «μα αν ισχύουν όλα αυτά, πως κέρδισε το 2016 ο Trump την πολεμοχαρή Hillary;». Το 2016, μετά και την προεδρία Obama, οι δημοκρατικές μέθοδοι υπήρχαν ακόμη, στα αποτελειώματά τους. Και τότε οι Δημοκρατικοί εφάρμοσαν μία εκστρατεία εκφοβισμού της κοινωνίας τύπου «αν βγει ο Trump έρχεται το τέλος του κόσμου» (όπως π.χ. έκανε η ΝΔ το 2014 εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ), ωστόσο υπήρχαν ακόμη ψήγματα Δημοκρατίας.

Τούτου λεχθέντος, ερχόμαστε τώρα στο μεγάλο πρόβλημα. Έκτοτε, ειδικά μετά και την πανδημία, η ελίτ έχει αποθρασυνθεί. Είτε μιλάμε για την Ουάσινγκτον, είτε για την CIA, είτε για τους εταιρικούς κολοσσούς, είτε για τα ηγετικά κράτη της ΕΕ, είτε για οποιονδήποτε είχε μέχρι πρόσφατα, τον μανδύα του «δημοκρατικού».
Και λόγω όλων των παραπάνω, οι πολίτες έχουν κουραστεί. Είτε μιλάμε για πολίτες των ΗΠΑ, είτε για Ευρωπαίους, είτε για Ασιάτες, είτε οποιονδήποτε πολίτη του κόσμου.
Ο μόνος λόγος που μιλάμε για εμφύλιο στις ΗΠΑ και όχι για συμμετοχή των Αμερικανών στο παγκόσμιο reset που αναπόφευκτα θα έρθει εξαιτίας του παρηκμασμένου οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού μοντέλου, είναι επειδή αυτή η χώρα είναι η πιο καλοκουρδισμένη μηχανή σε ό,τι αφορά στην προπαγάνδα.

Το βλέπουμε εξάλλου επί δεκαετίες: έστησαν τέλεια πολέμους και διέλυσαν ιστορικές χώρες, εισχώρησαν με άψογο τρόπο στα εσωτερικά πολιτικά κρατών και κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό, επηρεάζουν καθολικά ότι γίνεται στην Ευρώπη. Άρα αυτό σημαίνει πως έχουν ακόμη πολλούς με το μέρος τους, για λόγους συμφερόντων.

Ακόμη όμως και αυτοί, κάποια στιγμή θα ξυπνήσουν· γιατί ο πλανήτης έχει κουραστεί πλέον με τις ΗΠΑ.

Κ.Τ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης