Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Kiyosaki: Τρέξτε να αγοράσετε bitcoin - Το crypto των BRICS θα καταστρέψει το δολάριο

Kiyosaki: Τρέξτε να αγοράσετε bitcoin - Το crypto των BRICS θα καταστρέψει το δολάριο
Ο Robert Kiyosaki αποκαλεί το αμερικανικό δολάριο «ψεύτικο χρήμα»
Σχετικά Άρθρα
Επιμένοντας στα περί κατάρρευσης του δολαρίου, ο γνωστός συγγραφέας του βιβλίου για τη διαχείριση των οικονομικών «Rich Dad Poor Dad», Robert Kiyosaki, συστήνει στους επενδυτές να σπεύσουν να αγοράσουν bitcoin για να προστατευθούν από την κατάρρευση του αμερικανικού νομίσματος.
Με νέα του ανάρτηση στα social media, ο Kiyosaki στηρίζει το Bitcoin υπό το φως των ενδείξεων για επικείμενες διεθνείς εξελίξεις. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το Bitcoin είναι η καλύτερη επιλογή τώρα, μαζί με διάφορα άλλα assets, για να προστατευτεί κανείς από την επερχόμενη κατάρρευση του αμερικανικού δολαρίου.
«Αγοράστε Bitcoin για να προστατευτείτε», λέει ο Kiyosaki και μίλησε για τη χώρα που τον ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή - τη Νότια Αφρική. Έχει προσέξει τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες οι BRICS σχεδιάζουν να λανσάρουν το δικό τους κρυπτονόμισμα, το οποίο ενδεχομένως θα υποστηρίζεται από χρυσό, που μπορεί άφθονο να εξορυχθεί σε αυτή την περιοχή.
Kiyosaki.JPG
Οι BRICS αποτελούνται από πολλές χώρες (Βραζιλία, Ρωσία, Νότια Αφρική, Ινδία). Τον Ιανουάριο του 2024, ο κατάλογος αυτός διευρύνθηκε, καθώς έγιναν επίσης δεκτά σε αυτόν τα ΗΑΕ, η Αίγυπτος, το Ιράν και η Αιθιοπία. Ο Robert Kiyosaki έγραψε στο Twitter ότι αν όντως ξεκινήσει το κρυπτονόμισμα των BRICS που υποστηρίζεται από χρυσό, ένα τεράστιο ποσό αμερικανικών δολαρίων θα αρχίσει να ρέει πίσω στις ΗΠΑ. Ο συγγραφέας του βιβλίου «Rich Dad Poor Dad» αποκαλεί το δολάριο ΗΠΑ «ψεύτικο χρήμα» στο μήνυμά του Χ. Πιστεύει ότι αυτή η τεράστια εισροή δολαρίων θα προκαλέσει υπερπληθωρισμό στην Αμερική και τελικά θα καταστρέψει εντελώς το δολάριο ΗΠΑ. Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι μόνοι τρόποι για να προστατευτεί κανείς από την αναμενόμενη κατάρρευση του δολαρίου ΗΠΑ είναι να αρχίσει να αγοράζει Bitcoin, χρυσό και ασήμι.

Το Bitcoin είναι το εργαλείο του Kiyosaki κατά του «ψεύτικου χρήματος»

Ο Kiyosaki είναι υπέρμαχος και των τριών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, επαινώντας αυτά τα δύο δημοφιλή πολύτιμα μέταλλα και το Bitcoin από την εποχή που ξεκίνησε η πανδημία και οι παγκόσμιες οικονομίες υπέφεραν από πολλαπλά λουκέτα. Τότε, η κυβέρνηση των ΗΠΑ άρχισε να τονώνει την οικονομία δίνοντας τις λεγόμενες «επιταγές επιβίωσης» και εξαγοράζοντας μεγάλες τράπεζες και επιχειρήσεις. Αυτό επιτεύχθηκε μέσω της εκτύπωσης επιπλέον δολαρίων ΗΠΑ και της διοχέτευσής τους στην κυκλοφορία.
Μόνο το 2020 τυπώθηκαν περισσότερα από 6 τρισ. δολάρια. Από την άποψη αυτή, ο Kiyosaki χαρακτηρίζει το δολάριο ΗΠΑ ως «ψεύτικο χρήμα». Έκτοτε, η κυβέρνηση υιοθετεί συχνά αυτή την πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης και τυπώνει δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η ΕΕ και άλλες χώρες ακολούθησαν το παράδειγμά της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης