Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσική υπεροχή – «Σβήνουν» τα δυτικά όπλα με εξελιγμένο ηλεκτρονικό πόλεμο

Ρωσική υπεροχή – «Σβήνουν» τα δυτικά όπλα με εξελιγμένο ηλεκτρονικό πόλεμο
Εκπληκτικά αποτελεσματικά τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου των Ρώσων
Ανησυχία στη Δύση και στην κυβέρνηση Biden προκαλεί η ικανότητα της Ρωσίας να εξουδετερώνει μέσω ηλεκτρονικού πολέμου τα πιο προηγμένα δυτικά όπλα, όπως πυραύλους πυροβολικού και drones.
Δημοσιεύματα από τον αμερικανικό και τσεχικό Τύπο επιβεβαιώνουν πως μπορεί τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου να εμφανίστηκαν σχετικά αργά στο πεδίο της μάχης, αλλά παρόλο αυτά αποδείχθηκαν... «εκπληκτικά αποτελεσματικά».

Τα απενεργοποιούν… αμέσως

Σύμφωνα με το τσεχικό έντυπο Lidovky, η Ρωσία με τη βοήθεια του ηλεκτρονικού πολέμου, ουσιαστικά εξουδετερώνει τα δυτικά όπλα στην Ουκρανία.
«Μόλις πριν από λίγες ημέρες, οι Αμερικάνοι ανέφεραν ότι τα όπλα υψηλής ακρίβειας που έστειλαν στο Κίεβο κυριολεκτικά απενεργοποιήθηκαν αμέσως» τονίζει το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται τις δηλώσεις του αναπληρωτή Εξαγορών και Εξοπλισμών στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, William LaPlante, να λέει ότι ένας τροποποιημένος πύραυλος ακριβείας καθοδήγησης απέτυχε να πλήξει στόχους, μεταξύ άλλων λόγω ηλεκτρονικού πολέμου που διεξάγει η Μόσχα.
Όπως αναφέρεται, για την αντιμετώπιση δυτικών πυραύλων αρκούν «απλώς» παρεμβολές, εξαιτίας των οποίων χάνεται το σήμα από τον δορυφόρο σχετικά με την τοποθεσία του στόχου.
«Οι δυτικοί πύραυλοι αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων εξουδετερώνονται» με αυτόν τον τρόπο» αναφέρει το δημοσίευμα.

Επιβεβαιώνουν… και οι Αμερικάνοι

Στο ίδιο μήκος κύματος και δημοσίευμα των New York Times, το οποίο υποστηρίζει ότι το πυροβολικό και τα drones που δόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ απενεργοποιήθηκαν από τα ρωσικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.
Όπως αναφέρουν οι New York Times, η Ρωσία κατάφερε με επιτυχία να «ξεγελάσει τους δέκτες GPS, παρεμβαίνοντας στη στόχευση ουκρανικών όπλων», συμπεριλαμβανομένων διαφόρων πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το HIMARS MLRS.
«Υπάρχουν λίγοι τέτοιοι εκτοξευτές, αλλά οι Ρώσοι έχουν γίνει πιο επιτυχημένοι στην παρακολούθηση των κινήσεών τους και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στην καταστροφή τους, ακόμη κι αν είναι καλά καμουφλαρισμένοι» τονίζει το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι οι βοηθοί του Biden ανησυχούν ότι η Ρωσία πήρε μαθήματα από τη σύγκρουση σχετικά με το ποιες τεχνολογίες είχαν καλή ή κακή απόδοση, και τις αντικαθιστούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης